Başkan Erdoğan'dan son dakika konutta KDV indirimi müjdesi

Son dakika... Başkan Erdoğan "Satın alınan konut nerede olursa olsun, metrekaresine göre değişen kademeli KDV uygulamasına tabi olacaktır." dedi.

GİRİŞ 28.03.2022 20:11 GÜNCELLEME 28.03.2022 22:13
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Arsa ve arazilerin KDV oranını yüzde 8'e indirerek, inşaat sektörünün üzerindeki finansman yükünü azaltıyoruz. Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamındaki konutlarda 150 metrekareye kadar yüzde 1, aşan kısmı için yüzde 18 KDV tahakkuku yapılacaktır. Net alanı 150 metrekareyi aşmayan konutlarda KDV yüzde 8'dir" dedi.

Başkan Erdoğan'dan son dakika konutta KDV indirimi müjdesi

KAYNAK: AA
YORUMLAR 51
  • umur 2 yıl önce Şikayet Et
    O indirimi gıda da otomotivde gördüğümüz gibi devletin cebine gireceğine uyanıkların cebine girecek Bu habere yaşadı şimdi müteahhitler
    Cevapla
  • ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğanın en çok sevdiği iş adamları müteahhit ve memleketi imar etmek lazım. Aç kalınca evleri yeriz artık
    Cevapla
  • Fatih... 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne müjdesi zam geldi zam..KDV düştü fiyatlar uçtu.Seçim şart.
    Cevapla
  • ERTUĞRUL 2 yıl önce Şikayet Et
    sayın cumhur başkanından dahamı iyi memleketi yönetecekler,.. masada köşe kapmaca oynayanlarmı bu ülkeyi yönetecek,6 aya kalmaz millet bir birini yer...
    Cevapla
  • Bahattin 2 yıl önce Şikayet Et
    Kanaatim geldi bu sorunu çözmek istemiyorlar. Bu kafayla ne konut sorunu düzelir nede ekonomi. İlk konuta vergi alınmasın. sonrakilere 20,30,40 dayasin. gör bak nasil düzeliyor.
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    KDV indirimi KDV iadesi şeklinde yapılmalıdır. Yoksa müteahhit firmalara yüzde 10 devlet kar sağlamış olur vatandaşa yansımaz. Örnek 1 milyonluk daire indirimle 900 bine gerilemesi lazım . Ancak müteahhit ler fiyatta indirime gitmez. Vatandaş 1 milyonu ödesin devletten geri 100 bin iade alsın. Yoksa gıdada olduğu gibi halka yansitmazlar.
    Cevapla
  • adem 2 yıl önce Şikayet Et
    cok dogru
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle