Barzani'den Türkiye açıklaması: Yakında başlayacak

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani Türkiye'ye enerji ihracatına başlayacaklarını açıkladı.

Barzani'den Türkiye açıklaması: Yakında başlayacak
Barzani'den Türkiye açıklaması: Yakında başlayacak
GİRİŞ 28.03.2022 16:59 GÜNCELLEME 28.03.2022 17:01
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Masrour Barzani sahip oldukları enerji kaynaklarının küresel talebin önemli bir bölümüne karşılayabileceğine inandığını belirterek yakında Türkiye'ye ihracata başlayacaklarını açıkladı.

Barzani Doha'da bir konferansta yaptığı açıklamada Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Avrupa'daki enerji açığının en azından bir kısmını karşılama kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Barzani ayrıca bölge ve bölge dışındaki ülkelerin enerji ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olabileceklerini ve olacaklarını da açıkladı.

YORUMLAR 15
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesin Avrupaya tedarik etmek için başlamışlardır.
    Cevapla
  • Burhan alp 2 yıl önce Şikayet Et
    Iran yine balistik füze atmazsa iyi. Mesele buydu zaten. Bu durumda Turkiyeninde bir ölçüde Kürtlere destek olması lazım
    Cevapla
  • Muho 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunani yenen kurtuluş savaşını kazanan ordu bir isyanı bastırırken mi zayıflamış.Bunlar bizi kandırmak için söylenen yalan tarih.İngiliz oyunu o dönemde de işlemiş.
    Cevapla
  • Kerkük 2 yıl önce Şikayet Et
    En sonunda.cesaret edebildiler
    Cevapla
  • Önce Vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    1925 yılında Musul ve Kerkük'ü almak isteyen Atatürk, Şeyh Saitin 1925 yılında ingilizlerle bir olup isyan etmesi, ordumuzun da bu isyanla uğraşması sonucunda zayıflaması ve ülkemizin de bu isyanlar sebebiyle ekonomik olarak büyük kayıp vermesine sebebiyet vermiş, böylelikle ingilizler istediğini almış, maalesef Musul ve Kerkük bu şekilde elimizden gitmiştir. Musul ve Kerkük bizim olsaydı, ekonomik olarak Avrupadan çok daha iyi olacaktık. Şimdi bazı troller çıkıp buradan Şeyh Saiti savunurlarsa şaşırmayacağım.
    Cevapla
  • Önce Vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Dedim ya Atatürk düşmanı bazı troller hemen Atatürk'ü karalamak için ortaya atılırlar. Bana oku diyenler önce siz bir okuyun, Musul ve Kerkük'ün kaybedildikten sonraki tarihi gelişmeleri okuyun, araştırın, ara sıra İlber Ortaylı'yı dinleyin, tarihimizi merak edip bir okuyun.
    Cevapla
  • Www 2 yıl önce Şikayet Et
    Irak'la Türkiye'nin yaptığı petrol anlaşmasını bir oku kararını ona göre ver. İngiliz ve Iraklıların petrolün kaçta kaçını Türkiye'ye vermek niyetinde iken ne kadarına evet deyip bir müddet sonra neden Türkiye'nin vazgeçip petrol almamaya başladığını ayrı Türkiye bütçesinde Musul Kerkük petrolü geliri kaleminin olduğunu görürsünüz. Caz geçildiği içinde alınmamıştır. Aynen Yunanistan'dan savaş tazminatından vazgeçilmesi gibi
    Cevapla
  • Darkmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Musulla kerkugu İngilizlere veren Atatürk deyilmiydi utanmadan yalan konusuyon
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Demicem bişey demicem
    Cevapla
  • Gurbetci 2 yıl önce Şikayet Et
    Tam Tersi, Musul v, Erbil , Kerkuk ve hakari hatinda hatinda ingiliyler bir Hiristiyan devletini kurmak istediler ve iraktaki berzani asireti ve hakari beyleri ayaklandilar ve ayni zamanda Sehlerde bunu kabul etmediler ve ingilizlere karsi ayaklandilar ve ingilizler bunu Kürt isyani deyip Ankarayi kiskirt ve 1924 de Corcil ingiliz savunma bakani idi ve berzani asireti ve diger asiretlere gaz bonbasi atti 100 binlerce ölü verdiler ama ne yazikki tarihi kendilerine göre yazmislar ayni ingilizler Corcil devlet baskani 1943 irakta yine Kürtler gaz atti cünkü Kürtler asla ingilizleri istemiyordu birde sadam gaz atti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle