PEAK görüntüledi... Marmara Denizi'nde sualtı kamerasına böyle yansıdı

Marmara Denizi'nde eğitim için dalış gerçekleştiren Pendik Belediyesi arama kurtarma ekipleri (PEAK), sualtı kamerası ile denizin derinliklerini görüntüledi. Çekilen görüntülerde ise geçen sene etkili olan müsilaja rastlanmadı.

GİRİŞ 27.03.2022 20:11 GÜNCELLEME 27.03.2022 20:11
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz yıl Marmara Denizi'nde suyun yüzeyini ve derinlerini saran 'deniz salyası' olarak da bilinen müsilaj görülmüştü.

MARMARA DENİZİ'NİN YÜZEYİNDE VE DERİNLİKLERİNDE MÜSİLAJA RASTLANMADI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan Marmara Denizi Eylem Planı çerçevesinde yapılan çalışmalar neticesinde Marmara Denizi müsilajdan arınmıştı. Pendik Belediyesi’ne bağlı arama kurtarma ekipleri (PEAK) ise Pendik sahilde dalış eğitimi gerçekleştirdi. Ekiplerin yaptıkları dalış eğitimlerinde Marmara Denizi'nin yüzeyinde ve derinliklerinde müsilaja rastlanmadığı görüldü. Denizin üzerindeki ve tabanındaki temizlik, sualtı kamerasına yansıdı.

MARMARA DENİZİ'NİN DERİNLİKLERİ KAMERADA

PEAK ekipleri tarafından Marmara Denizi, su altı kamerası ile saniye saniye görüntülendi. Eğitim esnasında deniz altından çekilen görüntülerde denizin temiz olduğu, müsilajın olmadığı görülüyor.

Marmara Denizi’nde müsilaj yok: Su altı kamerasına yansıdı

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 21
  • Yuhh 2 yıl önce Şikayet Et
    20 senede temizlenemez diyen uzmanlar vardı. Kötü gösterme sporu diye bir spor mu var?
    Cevapla
  • Mukim 2 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim şart. Birçok vatandaşımız için çöplerini sokağa, doğaya atmak en doğal hareket. Ama ne kadar bir çirkin manzaraya sebep oluyorlar. Halbuki her yerde çöp konteyneri çöp kutuları var. Yabancı turistlerin doğayı temizlediğine bile şahit oldum, maalesef. Bizim içimizde yok. Bu konuda bilgendirme olmazsa olmazı. Geniş çaplı kampanyalarla bu konuya el atabilir.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına bu görüntünün neresi iyi?? Yeşil renk mi iyi oluyor yoksa mavimsi (gök mavisi) renk mi temiz oluyor??
    Cevapla
  • Karaaslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Aslında çevremizi denizlerimiz doğamızı korumak çok zor değil öyle ağır cezalar getirilmesi lazım ki bidaha yere bir çöp dahi atmayı cesaret edemeyecek kimse
    Cevapla
  • jansen 2 yıl önce Şikayet Et
    onu kim yapacak dun marmaris yolunu gezdim inanilir gibi deyil yol kenari 300 km boyunca milyonlarca pet sisesi kim dur diyecek
    Cevapla
  • Sami Aydemir 2 yıl önce Şikayet Et
    Heryer plastik cok guzel oldu dunya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle