‘Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri’ Konya’da Başladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gençlere yönelik düzenlenen ‘Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri’ Konya TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliklerle başladı.

‘Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri’ Konya’da Başladı
‘Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri’ Konya’da Başladı
GİRİŞ 26.03.2022 14:53 GÜNCELLEME 26.03.2022 14:53

Gençleri kamu kurumlarıyla bir araya getirmek amacıyla, 26-27 Mart'ta Konya TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri’ etkinliğine gençler yoğun ilgi gösteriyor. Bakanlıklar, Cumhurbaşkanlığı ofisleri ile Cumhurbaşkanlığına bağlı kuruluşlara ait stantlarda tanıtımlar yapılarak, gençlerin; burs, hibe, fon, kredi gibi maddi destekler, ihtiyaç duydukları staj programları, uluslararası alandaki proje destekleri hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda, Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri ile hedefini seçmek, kariyerini planlamak veya girişimci olmak isteyen üniversite öğrencileriyle onlara hibe ve destek sağlayan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri bir araya getiriliyor. Etkinliklerde gençlerin yeteneklerini keşfedip geliştirmelerine katkıda bulunmayı, ekonomi, eğitim, kültür, sanat, bilim, sağlık, spor gibi her alanda gençlerin destekler hakkında bilgilendirilmesini ve doğru yönlendirilmeleri sağlanıyor.

Programda ayrıca çeşitli spor, kültür-sanat etkinliklerinin yanı sıra bilim, girişimcilik, sosyal medya, psikoloji ve gastronomi konularında söyleşiler gerçekleştirilerek alanında başarılı isimlerle gençler bir araya geliyor, onların deneyim ve tecrübelerinden faydalanıyor. Etkinlik kapsamında Solotürk ve Türk Yıldızları pilotlarıyla söyleşi, SENFOROCK konseri, Bilim TIR’ı, Narko TIR, JÖH, UMKE, Üniversitelerin ürettiği araçlar, simülasyon cihazları ile Emniyet, Jandarma, Sağlık, AFAD gibi kurumsal araçlara da yer veriliyor.

Konya TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde iki gün sürecek etkinlikler saat 10.00’da başlayıp, 17.00’de sona eriyor.