Türkiye'nin gurur günü! İlk yolcu uçağı iniş yaptı

Tokat'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını gerçekleştireceği havalimanına ilk yolcu uçağı iniş yaptı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Tokat Havalimanı bölge için çok önemli olduğunu söyledi.

GİRİŞ 25.03.2022 11:55 GÜNCELLEME 25.03.2022 12:24
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Tokat'ta, mevcut havalimanının büyük gövdeli uçakların inişine elverişli olmaması nedeniyle Söngüt köyü arazisinde yapılan yeni havalimanı inşaatı tamamlandı. Yaklaşık 550 milyon liraya mal olan havalimanı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Açılış öncesi ilk yolcu uçağı da alana indi.

Türk Hava Yolları'na ait TK 2582 sefer numaralı Tokat isimli yolcu uçağı İstanbul Havalimanı'ndan 114 yolcusu ile saat 10.28'de Tokat Havalimanı'na iniş yaptı. İstanbul'dan memleketlerine gelen yolcular Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Eski havalimanına büyük yolcu uçaklarının iniş yapamamasından dolayı 2017 yılında kentte uçak seferleri durdurulmuştu. 5 yıl aradan sonra ilk yolcu uçağı kente inmiş oldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu havalimanı açılışı öncesi, NTV canlı yayınında Gökhan Gerçek'in sorularını yanıtladı.

Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Tokat Havalimanı bölge için çok önemli bir proje. Güvenlik için son teknoloji sistemler burada var. İstanbul'da en fazla nüfuslulardan birisi Tokat. Bundan sonra artık bütün uçaklar Tokat'a inebilecekler. 7 uçak park kapasiteli, Pisti 2 bin 700 metre uzunluğunda ve 600 araçlık otopark yer alıyor. Vatandaşımızın hayat kalitesi artarak devam edecek. Yatırımlar da artarak devam ediyor.

Rize Havalimanı da mayıs ayında hizmete açılacak. Dünyada denize dolgu 5. havalimanını açacağız.

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ

1915 Çanakkale Köprüsü dahil bu projeler uzun soluklu bir çalışmanın ürünü. Finans modelleri ile büyük projeler yapılıyor. 2,5 milyar euroluk projeyi 4 yılda bitirdik. Çanakkale Köprüsü'nde yaklaşık 300 kişi çalışacak. Bu projeler gizli ya da sır değil. 10'un üzerindeki firmanın satın aldığı sözleşme ya da ihale gizli olabilir mi?

GEÇİŞ FİYATLARI YÜKSEK Mİ?

Geçiş fiyatlarında garanti ettiğimiz rakam var biz o rakamı vatandaşımıza yansıtmıyoruz. Çanakkale Köprüsü'ne 200 lira diyorlar. Feribot ortalama 120 lira. Saatler süren bir yolculuğu 6 dakikaya düşürüyorsunuz onun karşılığında da 200 lira alıyorsunuz.

OGS DÖNEMİ 31 MART'TA BİTİYOR

Hizmeti kolaylaştırmak için bu karar alındı. Orada şu an değişim yüzde 50'lere çıktı. İnşallah o süreci de problem olmadan atlatacağız.

KANAL İSTANBUL PROJESİ

Boğaz'daki yoğunluğu alacak bir proje. Uzun soluklu bir proje ve hayata geçirilmeli.

Montrö sadece İstanbul Boğazı'nı ilgilendirmiyor.

YERLİ UYDU ÇALIŞMALARI

2021'de uzaya 2 uydu gönderdik. Bunu vatandaşımız da görüyor. Yeni nesil uydularımız hizmete giriyor."

Uzay Ajansımız da ay yolculuğu üzerinde çalışmaya devam ediyor.

YORUMLAR 30
  • Nur Taş 2 yıl önce Şikayet Et
    Hava limanı yapmak güzel de uçaklar yabancı ülkelerden değil Türk üretimi olursa inşaallah güzel olmuş deriz
    Cevapla
  • Şems 2 yıl önce Şikayet Et
    200 lira çok he eğer feribota 120 lira veriliyorsa bekleme ve zaman süresini hesaba katmadan çok deniliyorsa yazık olur birde bu köprünün ödemesi olmasına rağmen bence süper fiyat hele şu zamanda
    Cevapla
  • Fatih GÜNEY 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun. ÇORUM ada istiyoruz. yarım kalan havaalanımız acil tamamlanmalı. SELAMLAR
    Cevapla
  • Yorgun Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    sakarya ya ne zaman havalimanı yapılacak, beklemedeyiz.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin ihracat şampiyomu olan illerinin başını Çorum çekerken,sanayileşmede iç anadolunun en önemli illerinden biri iken bu yatırımlar etrafındaki şehirlere yapılıyor.Bakan ve yardımcıları nasıl haberler alıyor gerçekten ilginç.Merzifonda tokatta günlük kaç sefer olacak 1 mi ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle