Oto dolandırıcılarına suçüstü: Kilometreden sıfır atın

Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, tefecilik yapan bir çeteyi teknik ve fiziki takibe aldı. Yapılan çalışmalarda çetenin tefeciliğin yanı sıra yüksek kilometreli araçların kilometrelerini düşürüp sattığı ortaya çıktı.

Oto dolandırıcılarına suçüstü: Kilometreden sıfır atın
Oto dolandırıcılarına suçüstü: Kilometreden sıfır atın
GİRİŞ 24.03.2022 19:34 GÜNCELLEME 24.03.2022 19:34
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Taksi çıkması araçların kilometresini düşürüp satan çeteye darbe. Çete üyeleri telefonda 780 bindeki aracın kilometresinin kaça düşürüleceğini tartışırken dinlemeye takıldı. Çete lideri “Rakamdan bir sıfır silin, 78 bine indirin” talimatı verdi. 450 kişiyi 13 milyon lira dolandıran 35 kişi gözaltına alındı.

Ankara’da tefecilik ve otomobil dolandırıcılığı yapan çete çökertildi. Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, tefecilik yapan bir çeteyi teknik ve fiziki takibe aldı. Yapılan çalışmalarda çetenin tefeciliğin yanı sıra yüksek kilometreli araçların kilometrelerini düşürüp sattığı ortaya çıktı.

Çete üyelerinin taksi çıkması bir aracın kilometresinin düşürülmesiyle ilgili yaşadığı anlaşmazlık, polisin dinlemesine takıldı. 780 bin kilometredeki aracı satın alan çete, kilometrenin kaça düşürülmesi konusunda anlaşmazlık yaşadı. Kimi “40 bin kilometre yapalım” derken, kimi de “Bu rakam çok az? 100 bin yapalım” diye karşı çıktı. Tartışmaya son noktayı çete lideri koydu. H.İ. “rakamdan bir sıfır silerek kilometrenin 78 bine indirilmesi” talimatı verdi. Yapılan baskında H.İ. dahil 35 kişi yakalandı. 450 kişiyi dolandıran çetenin 13 milyon lira kazanç elde ettiği belirlendi. Dolandırıcıların tezgahı şöyle işliyor:

1000 LİRAYA DÜŞÜRDÜ

Suç örgütü 13 paravan şirket kurdu. Bu şirketler, yakalansa da ceza almayacağı düşünülen 60 yaş üstü kişilerin üstüne yapıldı. Araç alım-satım sitelerindeki yüksek kilometreli araçlar tespit edilip alındı. Örgütle birlikte hareket eden oto elektrik ustaları, 1000 lira karşılığında kilometreyi düşürdü. Aracın eski durmaması için yıpranan direksiyon, vites topuzu ve döşemeleri onarıldı.

Örgütün bu işlem için şifreli konuştuğu, kilometreyi düşüren ustadan “beyinci” diye söz ettiği belirlendi. Satışa hazır araçların plakalarını değiştiren çete, her araç için tek kullanımlık GSM hattı çıkarttı. Araçları ilan sitelerinde sahte hesaplarla satışa koyan çete, satıştan sonra da hatları imha etti. Çetenin, dolandırıldığını anlayıp parasını geri isteyen vatandaşlara “Burası ağlama duvarı mı?” cevabını verdiği öğrenildi.

YORUMLAR 16
  • Nafiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Ustaların belgeleri ellerinden alınsın dükkan açamasınlar daha ki bir daha kimse cesaret edemesin
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Eeeee yakalandılar da ceza var mı ceza
    Cevapla
  • Garib Yolcu 2 yıl önce Şikayet Et
    simdi bunlar en az 6 ay ceza alirlar. !!!!
    Cevapla
  • halk 2 yıl önce Şikayet Et
    idam değil islami yonetım gelmeden adalet gelmez ,islami yonetımın olmadığı hiçbir yonetım adaletlı değildır
    Cevapla
  • halk 2 yıl önce Şikayet Et
    muayene kontrolu yapılsada anlaşılır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle