Almanya kömüre dönüyor

Rüzgar enerjisini geride bırakan kömürden enerji üretimi Almanya’nın birinci enerji kaynağı oldu.

Almanya kömüre dönüyor
Almanya kömüre dönüyor
GİRİŞ 24.03.2022 10:54 GÜNCELLEME 24.03.2022 10:54
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Küresel ısınma, iklim değişikliği ve yeşil enerji söylemleri yükselen enerji faturalarının gölgesinde kaldı. Kömür, sanayi devi Almanya'nın birincil elektrik kaynağı olarak rüzgar enerjisini geride bıraktı.

Federal İstatistik Ofisi, geleneksel enerji kaynaklarının geçen yıl yenilenebilir kaynaklardan daha fazla elektrik ürettiğini ve Almanya'nın ana elektrik kaynağı olarak rüzgar enerjisinin yerini kömürün aldığını açıkladı.

Federal İstatistik Ofisi'ne (Destatis) göre, geçen yıl Almanya'nın elektriğinin çoğu kömür, doğal gaz veya nükleer enerji gibi geleneksel yakıt kaynaklarıyla üretildi. Perşembe günü, Wiesbaden merkezli enstitü, Almanya'da üretilen toplam elektriğin oranının 2020'de yüzde 52,9'dan 2021'de yüzde 57,6'ya yükseldiğini açıkladı. Rüzgar ve güneş enerjisi yüzde 47,1'den yüzde 42,4'e düştü.

Kömür santrallerinden üretilen elektrik, 2021 yılında bir önceki yıla göre en yüksek artışı kaydederken, kömürden üretilen elektriğin oranı yüzde 24,8'den yüzde 30'a yükseldi.

Bu arada, Almanya'nın kömürden üretilen elektriğinin çoğunluğu (yüzde 60), çevreye ve insan sağlığına özellikle zararlı olduğu belirlenen linyitten veya kahverengi kömürden geliyor. Rus gazına olan bağımlılığın azaltılması için alternatif enerji kaynaklarına yönelen Almanya, bu yıl rüzgar santrallerinden de beklediği performansı alamadı. Her geçen ay kabaran enerji fiyatları ise yeşil enerji, iklim değişikliği ve küresel ısınma söylemlerini unutturdu.

YORUMLAR 53
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    İşine geldiği gibi hareket var...Biz nükleere yönelim hem en verimlisi hemde en çevrecisi,alamanlar dan daha iyisini yaparız...
    Cevapla
  • Murat yildirim 2 yıl önce Şikayet Et
    Petrol fiyatı çok yüksek ne yapsin
    Cevapla
  • Yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Ondan sonra araclardan cikan gaz icin yok katalizör yok elektrikliye donelim deniyor o komurun cevereye verdigi kirlilik 1 milyar aracin lirletmesinden beter islerine gore devam ediyorlar onun icin cevreyi dusunen falan yok eski araclara devam 1.5 mikyona isnalara arac almaya zorlayacaklar
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence dogaya enbüyük zararı enerji üretimi degil tüketimi veriyor örnegin elektrikli aletlerin ürettiği radyasyon ve çeşitli cihazların yaydığı radyo dalgaları gibi
    Cevapla
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Bildiğimiz karbon ve diğer içerikler , Esasen Kömürü plazma arkı ile türbin çevrim odasında puf diye yaksak , ne kükürt dioksit çıkar , ne de karbon monoksit , Gayet çevrecil verimli bir enerjiye dönüşür .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle