Şekerde yeni kotalar belirlendi

Cumhurbaşkanı kararıyla 2022/2023 pazarlama yılında şeker A kotası 2,75 milyon ton olarak belirlendi.

Şekerde yeni kotalar belirlendi
Şekerde yeni kotalar belirlendi
GİRİŞ 24.03.2022 08:53 GÜNCELLEME 24.03.2022 10:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı kararıyla 2022/2023 pazarlama yılı ülke toplam şeker A kotası 2,75 milyon ton olarak belirlendi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, pancar şekeri A kotası 2,68 milyon ton, B kotası ise pancar şekeri A kotasının yüzde 5'i nispetinde 134 bin 62 ton olarak tespit edildi.

Karar kapsamında, nişasta bazlı şeker kotasının toplam ülke A kotasının yüzde 2,5'i nispetinde 68 bin 750 ton olmasına hükmedildi. Kararda, pancar şekeri A ve B kotaları ile nişasta bazlı şeker şekerin şirketler bazında tahsis listeleri de yer alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu fabrikalar çiftçiden pancarı ucuz fiyata aldı. O günden bugüne maliyetler arttı diyerek her gün zam yapıyorlar şekere. Bu şirketlerin acilen denetlenmesi be millete zulümlerinin durdurulması lazım.
    Cevapla
  • 1071 2 yıl önce Şikayet Et
    Şekerde fırsatçık yaparak hükümeti zor durumda bırakan fabrikaların pancar alımları ve kotalarıı gözden geçirilmeli
    Cevapla
  • Xyz 2 yıl önce Şikayet Et
    Şeker fabrikalarına devlet el atmalı kafalarına göre malı istifleyip piyasaya yüksek rakamda sunuyorlar bu fırsatçılara devlet ceza vermeli memleketin şeker sıkıntısı yok açgözlü doymak bilmezlerin sıkıntısı var!
    Cevapla
  • Onur 2 yıl önce Şikayet Et
    Binali Bey çiftçilere " gördüğünüz her yeri ekin, mazot, gübre, tohum gibi şeyleri düşünmeyin" derken acaba kotalar için de bir önerisi olacak mı?
    Cevapla
  • un 500tl 2 yıl önce Şikayet Et
    bir ayda şekere 7 kez zam yapildi rusya savaş var ama orda zam yok yaziklar olsun eğer bu zenginler elinde olsa bizleri boğar bu milete kim sahip cikar fakir ne yapar
    Cevapla