Bakan Karaismailoğlu'ndan Akşener'e 1915 Çanakkale Köprüsü yanıtı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü ile Hong Kong–Zhuhai–Macau Köprüsünü karşılaştıran İYİ Parti Gelen Başkanı Meral Akşener'e yanıt verdi.

GİRİŞ 23.03.2022 16:16 GÜNCELLEME 23.03.2022 17:27
Bu Habere 243 Yorum Yapılmış

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz günler hizmete açılan 1915 Çanakkale Köprüsü’ne ilişkin konuştu. Akşener açıklamasında, “Ben, neden köprü yaptınız demiyorum. Ben, Hong Kong’la Çin’i bağlayan köprünün, kilometre maliyeti, 360 milyon dolarken, Bay Kriz’in yaptırdığı köprünün, kilometre maliyeti, neden 900 milyon dolar, diyorum… Ben, neden yol yaptınız demiyorum. Ben, neden bir liralık işi, beş liraya yapıyorsunuz diyorum. Ben, milletimizin alın teriyle, fedakarlıklarla doldurduğu hazineyi neden müteahhitlerinize peşkeş çekiyorsunuz diyorum” ifadelerini kullandı.

MERAL AKŞENER’E YANIT ULAŞTIRMA BAKANINDAN GELDİ

Hong Kong–Zhuhai–Macau ile 1915 Çanakkale Köprüsünü karşılaştıran İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu sosyal medya hesabından yanıt verdi. Karaismailoğlu, “Sn. Meral Akşener, Karşılaştırdığınız iki proje. Birisi Dünya’nın en uzun asma köprüsü, diğeri 4 sene önce biten viyadük-köprü-tünel sistemi. Hesabınız da yanlış; Bizim km maliyetimiz 418 M $, onlarınki 340 M $” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 243
  • müh. 2 yıl önce Şikayet Et
    be kzm... iki resme bakınca okumuş olmaya bile gerek yok.
    Cevapla
  • cumhur ittifakı 2 yıl önce Şikayet Et
    kuş kadar aklıyla parti başına geçmiş hala boş boş sallıyor bari sus da adam sansınlar
    Cevapla
  • Saim önar 2 yıl önce Şikayet Et
    M.Akşenerin yorumları gerçekten beni uyandırıyor şaka gibi yaaa.
    Cevapla
  • MSELİM 2 yıl önce Şikayet Et
    yedili çeteye soruyorum yirmi yıldır yapılan hizmetlerin hangisini beğendiniz? hepsimi kötü? hepsinede bir kulp taktınız ama 2023 te de bu millet size iyi bir kulp takacak.
    Cevapla
  • Nrc 2 yıl önce Şikayet Et
    Koynumuzda ne çok yılan beslemişiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle