Tarım Bakanlığı'ndan et fiyatlarına zam açıklaması

Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu'nun, kırmızı et ürünlerine yaptığı zamma ilişkin açıklama yaptı. Tarım Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre "Et ve Süt Kurumu'nun zammı kırmızı et piyasasını etkilememektedir" denildi.

GİRİŞ 23.03.2022 12:54 GÜNCELLEME 23.03.2022 17:23
Bu Habere 334 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanlığı "Et ve Süt Kurumu'nun Türkiye genelindeki 18 satış mağazasında, nihai tüketiciye satılan ürünlerin fiyatlarında düzenlemeye gitmesi, kırmızı et piyasasını etkilememektedir." açıklamasında bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan et fiyatlarına ilişkin yapılan yeni açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Et ve Süt Kurumu (ESK) satış mağazalarında yıllık kıyma ve kuşbaşı eti satışı 6 bin tondur. Bu rakam Türkiye kırmızı et satışının yüzde birinin altındadır.

Bu nedenle ESK'nın Türkiye genelindeki 18 satış mağazasında, nihai tüketiciye satılan ürünlerin fiyatlarında düzenlemeye gitmesi, kırmızı et piyasasını etkilememektedir.

Yeni fiyat düzenlemesinden sonra, ESK mağazalarında tüketiciye ulaştırılan ürünler piyasanın yüzde 15 altında satılmaktadır.

Böylece ESK kıymayı 83 TL'den, kuşbaşını 92 TL'den piyasa fiyatının altında satışa sunmaktadır.

Hükümetimiz ve Bakanlığımız üreticimizin ve tüketicimizin yanında olmaya ve her türlü desteği vermeye de devam edecektir."

YORUMLAR 334
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet zam yapabilir ama piyasa etkilenmez ne saçmalıyorsunuz bu nasıl açıklama iyice acizleştiniz. Yapmayın başımızı öne eğdirdiniz
    Cevapla
  • gedikkayalı 2 yıl önce Şikayet Et
    saçmalamada muhalefeti geçtiniz. o sebeple mi sadece zincir marketlerde 400 gr kıymanın paketi 42,50 tl oldu.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar utanç verici bir açıklama. Halka düşmanmısınız uzun kuyuk olmasın diye nedir ya
    Cevapla
  • Atabey 58 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis bir şekilde piyasaya müdahale etmeli şuan inanılmaz bir pahalılık var.. 20 yıllık ak parti iktidarında böyle bir pahalılık görmedik.. Muhalefet bunu kullanıyor böyle giderse 2023 seçimini zor kazanırız insanlar çok büyük sıkıntı içerisinde... Her hafta fiyatlar değişiyor.. Rabbim yardım et..
    Cevapla
  • Faruk v 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçen hafta market ve kasaba gittiğimde her ikisi de pazartesiden sonra zam gelecek dediler. Yani zam beklentisi içindelerdi yani onlar da zam yapacaklardı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle