Hurma fiyatlarına yüzde 35 zam geldi

Ramazan ayına sayılı günler kala sofraların vazgeçilmezi olan hurma, tezgahlardaki yerini aldı. Hurma çeşitlerinin kilosu 25 TL ile 300 TL arasında değişirken, en çok 'Medine hurması' tercih ediliyor.

Hurma fiyatlarına yüzde 35 zam geldi
Hurma fiyatlarına yüzde 35 zam geldi
GİRİŞ 22.03.2022 11:27 GÜNCELLEME 22.03.2022 11:28
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

On bir ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kala sofraların vazgeçilmezi olan hurma, tezgahları süslemeye başladı. İftar ve sahur sofralarının olmazsa olmazı hurmanın fiyatları türüne göre değişiyor. Fiyatı 25 TL ile 300 TL arasında değişen hurmalar, vatandaşın talebini bekliyor. Geçtiğimiz yıla göre hurma fiyatlarında yüzde 35 zam olduğunu ifade eden Eminönü esnafı, vatandaşın ortalama yarım kilo aldığını söyledi.

“Ramazan hazırlıklarını yaptık müşterilerimizi bekliyoruz”

Ramazan ile tüm hazırlıkları yaptıklarını ifade eden Eminönü esnafı Mahmut Yıldız, “Hurma ve kompostoluk çeşitlerinin tamamı hazır. Ramazana tamamen hazırız müşterilerimizi bekliyoruz. İnşallah Ramazan ile birlikte satışlarımız artar. Eskiden hurma her yerde olmuyordu şimdi her yerde var buna nazaran talep var. Hurma fiyatları 200 TL ile 300 TL arasında değişiyor. Önümüzdeki günlerde de indirim yapıp fiyatları geri çekeceğiz” şeklinde konuştu.

“Hurma fiyatlarına yüzde 35 zam geldi”

Ramazanın gelmesiyle hurmaları tezgahlara dizdiklerini belirten Eminönü esnafı Mustafa İğde, “Müşterilerimizi bekliyoruz artık. İran hurması var paket 25 TL, Kudüs hurması 100 TL, Medine 85 TL, Kudüs hurmasının büyük olanları ise 160 TL’den satıyoruz. Talep şu anda az var fakat bir iki güne yoğunluk başlar. Ramazana iki gün kala kuyruk oluşur sonrasında ise ramazanın ilk 10 gününe kadar devam eder satışlar. Geçtiğimiz sene Kudüs hurmasını 65 TL’ye satıyorduk bu sene 100 TL’ye satıyoruz. Yüzde 35 zam geldi diyebiliriz. Vatandaş en fazla yarım kilo alabiliyor” ifadelerini kullandı.

Ramazan için hurma aldığını belirten bir vatandaş “Bağcılar’dan geldik hurma almak için. Fiyatları araştırmadık 50 TL’lik hurma aldık. Eminönü’ne gezmeye geldik gelmişken hurma alalım dedik” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 14
  • Selım 2 yıl önce Şikayet Et
    allahtan korkmaz kuldan utanmaz bir takım ınsanlar mubarek ramazanda bile acgozluk fırsatc ılık yapmaktan geri durmuyor yuh olsun bu acgozlu insan musveddelerıne
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Satarlar zenginlere. Aç insanlar kuru ekmeğe muhtaç, 30 sene görmediğim hurmayı yesem ne olur yemesem ne olur? Bir sıcak çorba, yemek doyurur. Ana ihtiyaç harici pahalı şeylere para vermem arkadaş. Bir fakiri doyurmak ondan 10 kat daha keyifli ve lezzetli değilse bana yazıklar olsun. Karşımda gülen bir yüz dünyalara bedeldir.
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    hurmanın ucuzuda var,İstanbul Kadınlar Pazarında yaş hurma kilosu 25 tl.tabi Mekke Yada Kudüs hurması değil.ama hurma.
    Cevapla
  • adem38 2 yıl önce Şikayet Et
    bizim Müslüman kılıklı yahudi esnafımız yine iş başında. hurmaya yüzde 35 zam. pirinç ve diğer gida ürünlerine de bekliyoruz aman geç kalmayın. Fırsatçı tüccarların topunun Allah CC belasını versin. Ondan sonra da ulkemde huzur bekleniliyor. Aslında bize şöyle büyük bir musibet lazım ki, milletimiz ve tüccarımız kendine gelsin. Bizim Müslüman tüccarların yaptığını elin gavur tüccarı yapmıyor bize. Yazıklar olsun.
    Cevapla
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten ülkem insanı zam yapmak için bahane arıyordu, e malum müslüman ülkeyizya ramazan ayı geldi, her ramazan ayı öncesinde olduğu gibi ramazan zammı olmazsa olmazdı. Yazık bize...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle