Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünya yeni bir döneme doğru gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen "Forum Metaverse" programında açıklamalarda bulundu. Erdoğan," Önümüzdeki dönemi bir dijital seferberlik dönemi olarak ilan ediyorum" dedi.

GİRİŞ 21.03.2022 15:07 GÜNCELLEME 21.03.2022 16:18
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünya dijital teknolojiler üzerinde inşa edilen yeni bir döneme doğru dolu dizgin gidiyor. Bizlere de düşen kendi insanlarımızı, bu kaçınılmaz geleceğe en doğru, güvenli, güçlü, donanımlı şekilde hazırlamaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin potansiyeli kendi Silikon Vadisini oluşturacak düzeydedir." dedi ve ekledi "Önümüzdeki dönemi bir dijital seferberlik dönemi olarak ilan ediyorum."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Bugün 21 Mart. 21 Mart baharın habercisidir. Nevruz geleneği, milletimiz arasında mevsim değişiminin ötesine geçen sembolleri de bünyesinde barındırmaktadır. Gönül coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizin Nevruz'unu kutluyorum. Bugün burada dijital teknolojilerin Nevruz'u diyebileceğimiz Metaverse hakkında konuşmak, tartışmak üzere bir aradayız. Bu siyasette bir ilk. Bu ilki başaran Bilgi ve Teknoloji Başkanlığı'na teşekkür ediyoruz.

DÜNYANIN YAŞADIĞI DEĞİŞİM ÇOK BÜYÜK

Kendi kuşağıma mensup insanlar için söylüyorum; 5 nesilde dünyanın yaşadığı değişim gerçekten çok büyüktür. Dedelerimizin hayat biçimleri hatta 10 asır önceki ataları ile neredeyse aynıydı. Çocukluğumuzda, gençliğimizde geleceğin dünyasına dair tasavvurların aynı değilse bile benzer şekilde hayat geçirildiğini gördük. Torunlarımız ise konuya hakimiyetlerinin zenginliği ile bizim anlayabileceğimizin çok ötesinde bir dünyada yaşıyorlar. Metaverse ve benzeri mecralar, belki torunlarımızı aşıp da onların çocuklarının hayat biçimlerinin ayrılmaz parçası olacaklar. Bu süreç 5G, 6G gibi yeni altyapı teknolojilerinin hızla inşa edilmesini gerektiriyor. Böylesine büyük yatırımların öyle kısa sürede gerçekleştirilmesi mümkün değildir. 

DÜNYA YENİ DÖNEME GİRİYOR

Dünya dijital teknolojiler üzerinde inşa edilen yeni bir döneme dolu dizgin giriyor. Asıl hedefimiz üretimi kendi kültürümüzün, değerlerimizin üzerinde inşa etmektir. Bizlere de düşen kendi insanlarımızı, bu kaçınılmaz geleceğe en doğru, güvenli, güçlü, donanımlı şekilde hazırlamaktır. Böyle bir toplantı yapıyor olmamızın sebebi de işte budur. 

DİJİTAL HUKUK DÜZENİ KURULMALI

Biz teknolojinin altyapısını üretmenin yanında önce kendimizin, nihayetinde dünyanın kullanabileceği içerikler kurulmasını sağlamak istiyoruz. Bugün dijital dünyanın ne kadar kötü bir görünüme sahip olduğunu en iyi işin içindekiler biliyor. Sadece kartel haline gelen sosyal medya platformlarının hukuki ve ahlaki sınır tanımayan durumları bile kendi yolumuzu çizmemiz gerektiğinin en basit kanıtıdır.  Madem artık giderek büyüyen dijital ekonomi gerçeği var, öyleyse ülkelerin tamamının uzlaşma ile kabul edip arkasında duracağı dijital hukuk düzeni kurulmadan bu sorunun çözülmesi mümkün değildir. 

ARTIK KENDİ UYDUSUNU YAPAN BİR TÜRKİYE VAR

AK Parti sadece hastane, okul binası, yol, köprü, baraj inşa etmekle kalmamıştır, yaptığımız yatırımlarla bilgi ve iletişim teknolojilerinin yaygınlaşmasını biz sağladık. Artık uzaydaki yerini daha güçlü şekilde almak için kendi uydusunu yapan, yazılımlarını hazırlayan, balistik araçlarını tasarlayan bir Türkiye var. Meclis'te kurduğumuz Dijital Mecralar Komisyonu ile hazırladığımız eylem planı ile bu süreci tüm yönleriyle takip ediyoruz. Yazılımdan pazarlamaya geniş bir yelpazede dijital medyada doğup büyüyen şirketlerin sayısı giderek artıyor. Bizim sömürü düzenine dayalı kaynaklarımız olmayabilir. Her şeyden önce zengin bir medeniyet birikimimiz var. Her türlü krizin üstesinden gelebilme kabiliyetini defalarca ispatlamış bir insan gücüne sahibiz. 

Bizim sömürü düzenine dayalı kaynaklarımız olmayabilir. Her şeyden önce zengin bir medeniyet birikimimiz var. Her türlü krizin üstesinden gelebilme kabiliyetini defalarca ispatlamış bir insan gücüne sahibiz. 

KUŞAK FARKI BAHANE OLMAMALI

Uluslararası alanda öne geçmemizi destekleyecek her atılımın yanında yer alıyoruz. Kendi kulvarlarını açmak için yola çıkan gençlerimize omuz veriyoruz. Gençlerin kendilerini anlamadığını söyleyenler önce dönüp kendilerinin nereyi eksik bıraktıklarının muhasebesini yapması gerekir. Kuşak farkı bahanesiyle yeni nesilleri anlamaktan kaçınarak bu ülkeyi dünyanın yeni düzeninde söz sahibi olacak konuma getiremeyiz. 

HER AN KÖLE OLMAYLA KARŞI KARŞIYASINIZ

Yaptığımız, inşa ettiğimiz her şey dijital kültür ürünlerinin de geniş, tabii bir hedef kitlesi var. Ülkemizin potansiyeli kendi silikon vadisini oluşturabilecek düzeydedir.

Daha önceki sayısız örneğin üzerine son Ukrayna-Rusya krizi bize şu gerçeği bir kez daha göstermiştir. Her alan gibi dijital dünyada da kendi alt yapınıza, kendi mecralarınıza, kendi insan gücünüze sahip değilseniz. Yani yerli ve milli ayaklar üzerinde durmuyorsanız felaketin eşiğindesiniz demektir. İHA'larınızı, SİHA'larınızı, Akıncılarınızı yapamıyorsanız her an köle olmayla karşı karşıyasınız. Tıpkı diplomaside, ekonomide, askeri alanda olduğu gibi dijital dünyada asıl olan kendi gücünüzdür. Özgün teknolojilerimizi, yazılımlarımızı geliştirmeden özgün içeriklerimizi üretmeden kafamızı yastığa huzuru kalple koyamayız, geleceğimize güvenle bakamayız. Gençlerinin zihinleri ve gönülleri başka mecralara bağlı bir toplumun akıbetinin hayır olması mümkün değildir. Elinde silahla dolaşan bir gençlik AK Parti gençliği olamaz.

DİJİTAL SEFERBERLİK DÖNEMİ OLARAK İLAN EDİYORUM

Biz TEKNOFEST gençliği dedik, şimdi ise Metaverse ile birkaç adım öne çıkan bir gençlik diyoruz. Önümüzdeki dönemi bir dijital seferberlik dönemi olarak ilan ediyorum. Toplantımızın sloganı 'Gelecek, onu tasarlayana aittir'...bu ifadeyi çok isabetli buluyorum.  

CUMA GÜNÜ TOKAT HAVALİMANI'NIN AÇILIŞINI YAPACAĞIZ

Bu duygularla da biliyorsunuz sesim biraz kısık cuma günü malum 18 Mart Çanakkale Köprümüzün açılışını yaptık. Orada da şifa bulduk. İnşallah şimdi bu cuma da Tokat Havalimanı'nın açılışını yapacağız. Durmak yok yola devam. İşte bugün metaverse ile sizlerle beraber olduk bu duygularla Forum Metaverse'nin başarılı geçmesini diliyor, toplantının düzenlenmesinde emeği geçen herkese tüm şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum.

YORUMLAR 108
  • DUR DEYİN 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş şeker ve yağ toptancılarına Hükümetin gücü yetmiyor mu diye feryat ediyor, Allah aşkına çözün şu suni sorunları...
    Cevapla
  • Hekır Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek Türkiye’de yokluk var, yoksulluk var, yolsuzluk var, adam kayırma var; metavörste bunlar yok oraya odaklanın diyor Reis. Gerçekti hayal oldu.
    Cevapla
  • Erkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Gercek dünyadan daha güzel birsey varmi?
    Cevapla
  • Hakikat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ekonomiyle mi başkanım?
    Cevapla
  • Cemal 2 yıl önce Şikayet Et
    ÖNCELiĞiMiZ TARIM TARIM TARIM BUĞDAYDA DIŞARIYA MUHTAC OLMAKTAN KURTULMALIYIZ
    Cevapla
  • Ayarı namık 2 yıl önce Şikayet Et
    Biraz araşrırda öyle yazar insan ne olacak binmişsiniz birilerinin kayığına kulağınıza ne üflenirse inanın türküye yılda 22.5 milyon ton tahıl üretiyor 18.5 milyon tahıl tüketiyor dışarıdan alınan tahıl un ve makarna yapılarak tekrar dışarı satılıyor ham alıp işliyeip satıyoruz anladın mı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle