Tarım arazilerine yabancı yatırımcı ilgisi

Türkiye'de yabancı yatırımcıların yeni gözdesinin tarımsal yatırımlar olduğunu belirtildi.

Tarım arazilerine yabancı yatırımcı ilgisi
Tarım arazilerine yabancı yatırımcı ilgisi
GİRİŞ 21.03.2022 14:25 GÜNCELLEME 21.03.2022 14:26
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Agrolidya Tarım Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Yaşar, Manisa'nın İzmir ve İstanbul'a yakınlığı, büyük arazi parçalarının olması ve profesyonel hizmetlerin bulunmasının yabancıların ilgisini çektiğini söyledi.

Önceki yıllarda Ege ve Akdeniz sahillerinde genellikle villa ve daire yatırımları yapan yabancı yatırımcılar, son yıllarda köylerden tarım arazileri alarak meyve bahçelerine yatırım yapmaya başladı. Yabancı yatırımcıların tarım arazisi yatırımlarında en çok tercih ettiği illerden birisi de Manisa oldu. Manisa ve ilçelerinde birçok yabancı yatırımcı tarlalara, hayvan çiftliklerine ve seralara yatırım yapmaya başladı.

Yurt içi ve yurt dışında tarım yatırımları bulunan ve anahtar teslimi meyve bahçesi kurulum hizmeti veren Başkan Tamer Yaşar, "Bu sene Gördes, Kula ve Salihli ilçelerinde yabancı yatırımcılar için bin dekardan fazla badem ve fıstık bahçesi kurulumu yaptık. Bazı yatırımcıların da arazi hazırlıklarına devam etmekteyiz. Hazırladığımız arazilere de yine badem ve Antep fıstığı dikimi yapılacak. Yatırımcıların özellikle Manisa’yı tercih etmesindeki en önemli sebeplerden birisi, Manisa’da hala büyük boyutlarda arazi bulunabiliyor olması, profesyonel hizmet alabilecekleri tarım firmaları mevcut olması, İzmir’e ve otoyol ile İstanbul’a birkaç saat içerisinde ulaşılabiliyor olması geliyor" dedi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre, yabancı gerçek kişilerin satış ve benzeri yollarla edinmiş oldukları tarla, bağ, bahçe, zeytinlik gibi tarım vasıflı aktif taşınmazların büyüklüğü 16 milyon 265 bin 176 metrekare olarak görülüyor.

YORUMLAR 25
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Verirseniz ülke biterrr
    Cevapla
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Romanya , Hollanda gibi ekstansif tarım ve hayvancılık yapılan ülkelerden gemi dolusu organik inek koyun gübresi getirmeliyiz . O zaman tarımsal üretim misli misli katlanır , kimyasal ve hormonlu gübre kullanımı azalır .
    Cevapla
  • Levent 2 yıl önce Şikayet Et
    Goruşlerinizi çok beğendim. Tesekkurler
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin hayvanın gübresi organik değil mi
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar İngiltere'nin yarısını aldı ne oldu İngiltere onların mı aldı sap gibi oturdular
    Cevapla
  • BALCU 2 yıl önce Şikayet Et
    Savaşta isteyerek toprak kaybetmekle toprağını yabancıya satmanın farkı nedir ? Ikisi de vatana ihanet degil midir ? Hala da kanunen bu kapıyı kapatmamak ihanetten başka bir şey midir?
    Cevapla
  • Sadık İnce 2 yıl önce Şikayet Et
    Şirket alıyor. Şahıs değil. Şirket yerlidir.Toprağı alıp kaçıramayacağına göre. Amerika'daki büyük firmaların çoğu hisselerini Arap sermayesi satın aldı. Amerikayı işgal mi ettiler?Biraz ekonomi ilmini okumanızı tavsiye ederim.
    Cevapla
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Toprak anaya yapılan esas yanlış iş , ; yıllarca kimyasal gübre lobisini zenginleştirip , toprak anayı ağlatıp , çoraklaştırmaktır . Topraklarımıza bol bol para getirip , toprağımızın kıymetini bilen yabancıların bir kusuru kabahati yoktur .
    Cevapla
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Toprak içerisindeki organik lifler , bakteri ve küçük canlılarla birlikte yaşayan canlı bir varlıktır . Ülkemizde yapılan yanlış iş , sürekli her sene kimyasal gübre ve hormon muhteviyatını toprağa verip , her sene gelir getirmesini beklemektir . Bunu yaptıkça , toprağın içerisinde bulunan o küçük canlılar ve bakteriler yok olur , toprak cansız bir yığıntıya dönüşür . Yapılması gereken iş ; organik koyun ve inek gübresi verilerek , toprağı Nadasa bırakmaktır . O zaman toprak canlanır , lif ve bakteri içeriği artar , misli misli zirai ürün verir . Devlet , zirai üretimde ağırlığı , organik gübre kullanımına vermeli , çiftçilerin organik gübre sübvansiyonlarını arttırmalıdır .
    Cevapla
  • Gariban çiftçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Canakkale Lapseki umurbeyde 73 dekar şeftali ve nektarin bahçesi ve 7 dekar zeytinlik var .hepsi köprü otobanına komşu 15 milyona vericem.yetti canımıza artık çoluk çocuk sürünüyoruz bu varlığın içinde aylık asgari ücrete denk geliyor kazancımız .15 milyonu bankaya koysam aylık 20000 alırım
    Cevapla
  • Kamber 2 yıl önce Şikayet Et
    Satmak çok kolay ama sonra 7 ceddin 1 evlik yer alamaz
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    sat bana. bir ay vadeli her görüşte 15 gün müsaadeli. hemen alayım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle