47’si Türk 63 yeni araştırmacı daha Türkiye’ye geliyor

Bakan Varank, "Tersine Beyin Göçü Programı ile 47’si Türk, 63 yeni araştırmacı daha Türkiye’ye geliyor" açıklamasında bulundu.

47’si Türk 63 yeni araştırmacı daha Türkiye’ye geliyor
47’si Türk 63 yeni araştırmacı daha Türkiye’ye geliyor
GİRİŞ 21.03.2022 13:19 GÜNCELLEME 21.03.2022 15:06
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank; TÜBİTAK’ın Uluslararası Lider ve Genç Araştırmacılar Programları kapsamında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Varank'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Ülkemizin Ufuk Avrupa Programı’na katılımı vesilesi ile düzenlenen açılış etkinliğinde çevrimiçi de olsa sizinle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Pandemiye karşı her boyutta mücadele ile geçen son iki yıl iş birliği ve dayanışmanın önemini tüm ülkelere gösterdi. Salgının kontrol altına alınmasından aşı ve tedavi geliştirme çalışmalarına kadar insanlık olarak aynı gemide olduğumuzu bir kez daha hatırladık.

2021 yılı çağrısıyla 12 ülkeden 36 uluslararası genç araştırmacı ülkemizdeki 21 farklı Üniversite araştırma merkezimize katılacak. Küresel rekabet gücümüzü artıran bir ekosistemi her geçen gün daha da büyütüyoruz. Şimdi bize önemli başarılar getiren bu AR-GE ve inovasyon sistemini geliştirmek düşüyor. Bunun için yenilikçi politikalar üretiyoruz.

Düzenlediğimiz yüz yüze görüşme bilgi günleri uluslararası proje etkinliklerini mutlaka katılın. Çevrenize duyurun. İletişimi hiç kesmeyin. Destek ve ödül programlarına mutlaka başvurun. 1959 yılındaki başvurumuz ile başlayan AB üyelik sürecinde 63 yılı geride bıraktık."

YORUMLAR 3
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz 3 arkadş biri abd li diğer kanadalı. Geliyoruz vatan a
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu almanyadaki meşhur aşıcı kahramanlarınızı da bir çağırın bakalım; Memleket aşkıyla geliyorlar mı????
    Cevapla
  • Deli dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    chp yi de yurt dışına gönderelim bakalım laik okumuşları kim kabul edecek. ülkeden içeri sokmazlarlar bence. :))))))
    Cevapla