Bulgaristan, Gazprom ile sözleşmesini yenilemeyecek

Bulgaristan, Gazprom ile yeni gaz alım anlaşması için pazarlık yapmayacak.

GİRİŞ 21.03.2022 10:15 GÜNCELLEME 21.03.2022 11:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Assen Vassilev, Bulgaristan'ın Ukrayna'daki savaş nedeniyle Rus Gazprom PJSC ile doğal gaz tedarik sözleşmesini yenilemeyeceğini ve alternatif arzlara ve gelecekteki ortak bir Avrupa Birliği sözleşmesine bakacağını söyledi.

Balkan ülkesi, doğalgazının neredeyse tamamını Gazprom ile 2022'nin sonunda sona erecek 10 yıllık bir sözleşmeyle alıyor. Yıllardır, komşu Yunanistan ile bir boru hattı bağlantısı ve ülkenin tek gaz depolama tesisinin genişletilmesi de dahil olmak üzere kaynaklarını çeşitlendirme projelerini erteledi. Hükümet, Ukrayna'daki savaşın aksamalara neden olabileceği korkusuyla her iki projeyi de hızlandırmak istiyor.

Vassilev, "Bu durumda Gazprom ile görüşme imkanı yok. LNG tedariki için mevcut altyapıyı kullanmak ve ülkenin anlaşmalı olduğu Azerbaycan'dan yapılan teslimatları artırmak için "hem Yunanistan hem de Türkiye ile görüştük" dedi.

YORUMLAR 2
  • Uşaklar 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz ve Yunan tarihiniz hep bir büyük gücün altında beleş yaşamaya alıştınız düne kadar içiniz dışınız rustu şimdi Amerika Avrupa siz devlet olamazsınız olmayacaksınızda hiçbir zaman
    Cevapla
  • Deli dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    amaç Türkiye yi Rusya ile ticaretini kestirme. Kafir abd kendisi rusyadan ihtiyacı olan hiçbir madene yaptırım uygulamıyor Türkiye akıllı olmalı.Kesinlikle abd ye yeter ulan kendin alıyosun bize gelince yaptırım diyosun demeli. Abd artık yerlebir edilmeli herkes kendi parasıyla ticaret yapmalı.Ben rusyaya çine gidince yada avrupaya tl kullanmalıyım bu kadar...yoksa SİHA larız....:))
    Cevapla