Engellilere yönelik evde bakım yardımı hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 1 milyar 260 milyon lira evde bakım yardımını hesaplara yatırdıklarını duyurdu.

GİRİŞ 20.03.2022 11:30 GÜNCELLEME 20.03.2022 12:45
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan engelli bireylere aileleri yanında destek verilmesinin öncelikli hedeflerden olduğunu söyledi.

Bakan Derya Yanık, engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatılan evde bakım yardımıyla bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşları desteklediklerini belirtti.

"Aylık ortalama 535 bin vatandaşa evde bakım yardımı veriyoruz"

Yanık, bakanlığın engelli bireylere yönelik bakım hizmetlerini Bütünleşik Bakım Modeli kapsamında gerçekleştirdiklerini anlattı:

"Aileleri yanında kalan engellilere gündüz bakım hizmeti, evde bakım yardımı gibi hizmet modelleriyle destek oluyoruz. Bakıma muhtaç engelli yakınının bakımını üstlenen aylık ortalama 535 bin vatandaşa 2 bin 354 lira evde bakım yardımı veriyoruz.

Bu kapsamda bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 260 milyon lira evde bakım yardımını hesaplara yatırdık. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim."

YORUMLAR 4
  • Yorgun 2 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden engellilere ne bakım ne maaş sümünü çeke çeke ölürlerdi şimdi ise şu güzelliğe bak şükredin vesselam
    Cevapla
  • Nnnn 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz her engelli ailesinin bu yardımı aldığını mi düşünüyorsunuz. Yüzde 95 engelli yeğenimin ailesi bile bu yardımı alamıyor mesela. Bez parası ödüyor güya verdiği bez 1 hafta gidiyor. Yani sonuçta bir güzellik felan yok.
    Cevapla
  • Hakperest 2 yıl önce Şikayet Et
    Eeee, bu normal rutin bir faaliyet zaten. Başka bir şey?
    Cevapla
  • Engelli 2 yıl önce Şikayet Et
    ne olursa olsun engellirin maaşları kesilmemli bireyindir aile toplam gelirine bakılmadan engellilerin kesilen maaşları geri verilmeli
    Cevapla