Ramazan hareketliliği başladı! Hurma 210 TL'den satılıyor

Ramazan sofralarının vazgeçilmezlerinden hurmalar 35-210 TL, kayısı ise 85-160 TL arasında satılıyor.

Ramazan hareketliliği başladı! Hurma 210 TL'den satılıyor
Ramazan hareketliliği başladı! Hurma 210 TL'den satılıyor
GİRİŞ 19.03.2022 16:20 GÜNCELLEME 19.03.2022 16:22
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Ramazan ayının gelmesine kısa bir süre kala çarşı-pazarda Ramazan hareketliliği başladı. Vatandaşlar her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan’da da hurma, kayısı, incir ve üzüm gibi yiyecekleri almaya şimdiden başladı. Raflardaki en ucuz hurma olan Irak ve İran hurmalarının kilosu 35 TL’den satılırken, en pahalı hurma olan Kudüs hurması ise 210 TL’den alıcı buluyor.

“En ucuz hurma 35, en pahalı hurma ise 210 TL”

Hurma fiyatları hakkında bilgi veren aktar Salih Özdemir, “Hurma fiyatları Ramazan ayından önce artmaya başladı. Daha önce fiyatlar Ramazan’dan 1 hafta önce değişirdi. Bu sene erken zamlanmaya başladı. Geçen yıl 75 TL’ye sattığımız sugai hurmasını şimdi 98 TL’ye, 60 TL’ye sattığımız Medine hurmaları şu anda 95 TL’den satılıyor. En ucuz hurma İran hurması. Glikozlu olan bu hurmalar 35 TL’nden, Irak hurması da yine 35 TL’den satılıyor. En pahalı hurma Kudüs hurması olarak dikkat çekiyor. En iri boy Kudüs hurması 210 TL’den satılıyor. Bu fiyatlar şu anda güncel fiyatlar. Devamlı olarak ürünlere zam geliyor. Ramazan’ın başlamasına birkaç gün kala hurma fiyatları daha da artabilir. Vatandaşlar en çok kilosu 95-185 TL arasında değişen Medine hurmalarına ilgi gösteriyor” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 15
  • Muhammed 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim adetlerimiz ve geleneklerinizde hurma önemli bir yer teşkil etse de bilinçli vatandaş olarak memleketimizde yetişen kuru kayısı gibi ürünleri tercih etmek israf etmemek ve iyi bir insan olmak açısından önem arz etmektedir.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaranız var da ona mı dokunduk niye yayınlamadınız yorumu
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Ramazan ayı gelmeden, firmalar vatandaşı daha da yolmak için gerekli fiyat düzenlemelerine başladılar. Sağolsun devletimizin ilgili birimleri yine seyrediyor bu soygunu.
    Cevapla
  • zeki bey 2 yıl önce Şikayet Et
    Ramazanda vicdanlarda indirim olmasi gerekirken maalesef para hırsı zamlarin önüne gecemiyor...
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Kur'an'ı Kerim'de iftar hurma ile yapılacak diye bir ayet yok. Akaryakıt fiyatına kızdım arabayı bahçeye çektim. Elektrikli bisiklet aldım işe gidip geliyorum , yakıt parası cebimde. Hurmacılar bence kilosunu 500 TL den satın. Aha almıyorum hadi bakalım. Su var, tuz var, zeytin var, ekmek var, var oğlu var ...Hadi bakalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle