1915 Çanakkale Köprüsü yarın açılıyor: Bakandan geçiş ücreti açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, yarın açılacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücretine ilişkin, "Vatandaşımızın hoşuna gidecek ücreti yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak" dedi.

GİRİŞ 17.03.2022 11:28 GÜNCELLEME 17.03.2022 17:21
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı, yarın Gelibolu Yarımadası'ndaki 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü törenlerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü’nde basın açıklaması yaptı. Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün dünyanın en yüksek asma köprüsü olacağını belirterek, "Sis, buzlanma ve kaza riskleri kontrol merkezlerinden yapay zeka ile izlenecek" ifadelerini kullandı. Geçiş ücretinin yarın açıklanacağıını söyleyen Karaismailoğlu, "Maksimum araç gececek şekilde ve vatandaşı yormayacak bir çalışmamız var. Vatandaşımızın hoşuna gidecek rakamı yarın Cumhurbaşkanımız açılışta söyleyecek" dedi. 

Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Çanakkale milletimizin kaderinin çizildiği yerdir. Bir millet bağımsızlığına kavuştu. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. 2023 vizyon projelerimizden olan 1915 Çanakkale Köprümüzü hizmete açmanın haklı gururu ve onurunu yaşıyoruz. Yarın otoyol ile birlikte yolun Altın halkası olan 1915 Çanakkale Köprümüzün açılışını yapacağız.

DÜNYANIN EN YÜKSEK ASMA KÖPRÜSÜ OLACAK

Köprümüz enlerin, ilklerin ve rekorların projesidir. 2023 metre orta açıklık, 770’er metre yan açıklığa sahip. Köprünün toplam geçiş uzunluğu 4608 metreye ulaşmaktadır. 318 metre kule yüksekliği ve 16 metrelik mimari top figürü ile dünyanın en yüksek asma köprüsü olacaktır. 2023 metre orta açıklık Cumhuriyetimizin 100. Yılına olan atıftır.

YAPAY ZEKA İLE İZLENECEK

Projemizin sembol ve tarihi özellikleri yanı sıra teknik özellikleriyle de ülkemizin lider projeleri arasında yer alıyor. Sis, buzlanma ve kaza riskleri kontrol merkezlerinden yapay zeka ile izlenecektir. LED otoyol aydınlatma sistemiyle enerji tasarrufu sağlayacağız. Toplamda 1 milyon 540 bin ağaç dikildi. Malkara-Çanakkale otoyolumuz önemli bir parçadır. Bu otoyol aynı zamanda Gebze-İzmir otoyoluna bağlandığında Marmara’yı çevreleyen bir yol olacaktır.

TİCARİ İLİŞKİLERE KATKI SAĞLAYACAK

Otoyolların hizmete girmesiyle Batı Anadolu ve Ege’nin ulaşım, üretim, sanayi ve ticaret sektörü de oldukça canlanacaktır. Proje daha açılmadan ülkemiz ekonomisi için de olumlu sinyaller vermiştir. Avrupa ve balkanların yanı sıra Yunanistan ve Bulgaristan ile kültürel ve ticari ilişkilere katkı sağlayacaktır. Öte yandan Küresel lojistik bir süper güç olma girişimimizin çok kıymetli bir parçası olarak Pekin'den Londra'ya tesis ettiğimiz kesintisiz ticaret yoluna katkı verecektir.

ULAŞIM 6 DAKİKAYA DÜŞECEK

101 km uzunluğundaki Malkara-Çanakkale yolu ile ulaşım 40 kilometre kısalacaktır. Feribotla saatler süren ulaşım 6 dakikaya inecektir. Dış ticaret avantajları da sağlayacağız. Binlerce kişiye iş imkanları kazandırıldı. Otoyol Marmara ve Ege’yi birbirine bağlarken limanlarımızla olan entegrasyonu da sağlayacaktır.

2 milyar 545 milyon Euro yatırım tutarıyla 4 yıl gibi kısa sürede tamamlandı.

GEÇİŞ ÜCRETİ AÇIKLAMASI

"Maksimum araç gececek şekilde ve vatandaşı yormayacak bir çalışmamız var. Vatandaşımızın hoşuna gidecek rakamı yarın Cumhurbaşkanımız açılışta söyleyecek.

YORUMLAR 48
  • reyis 2 yıl önce Şikayet Et
    15 avro ucret mi olur dalgami geziyorsunuz milllette yine alay konusu olaacaksiniz kim zengin oldu burdan
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    neden bedava değil
    Cevapla
  • enes 2 yıl önce Şikayet Et
    feribottan biraz fazla olmalı. milletin ayağı alışsın önce.
    Cevapla
  • bir bilen 2 yıl önce Şikayet Et
    15 temmuz köprüsü ne ise o,fazlası eleştiri konusu olur.
    Cevapla
  • Yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı plakalı araçlar bedava geçer bir şey yapamazlar. Vatandaşa uygun bir fiyat belirleyip sürümden kazanma mantığına niye gidilmiyor. Farkı zaten devlet veriyor. En azından devletin vereceği rakam düşer. Diğer köprülerde de aynı mantık güdülüyor. Yazık. Zorunlu olarak kamyon ve otobüsler geçmese yavuz selim köprüsünden kim geçer.
    Cevapla
  • Rahmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Yabanci plakalı Araçda cezayı ödemeden yurtdışına çıkamaz .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle