Dev projede geri sayım başladı! Türkiye ve Avrupa'da ilk olacak

Tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak 14,5 kilometrelik yeni Zigana Tüneli inşaatında kara kışa rağmen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Dev projede geri sayım başladı! Türkiye ve Avrupa'da ilk olacak
Dev projede geri sayım başladı! Türkiye ve Avrupa'da ilk olacak
GİRİŞ 17.03.2022 10:17 GÜNCELLEME 17.03.2022 10:18
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Doğu Karadeniz Bölgesi'ni Orta Doğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu'nun geçtiği güzergahta 17 Mart 2017 tarihinde temeli atılan ve inşaatı o gün bugündür devam eden rüya proje yeni Zigana Tüneli'nin inşaatında çift tüpte de ışık görünerek kazı işlemi geçtiğimiz aylarda tamamlandı.

500 personelin 7 gün 24 saat görev yaptığı tünel, bittiğinde Trabzon-Gümüşhane arası araçla 1,5 saat olan ulaşım süresi 40 dakikaya düşecek.

Yeni Zigana Tüneli, Türkiye ve Avrupa'nın en uzun tüneli olmakla birlikte bunun yanında Türkiye'de yine karayolları tünellerinde ilk defa düşey şaft ile birlikte havalandırma sistemi kullanılan ilk tünel olacak. 3 noktada en uzun şaft 400 metre olmak üzere toplam 6 tane şaft olacak ve bu özelliği ile de Türkiye'de ilk uygulama olacak.

Ayrıca Yeni Zigana Tünel güzergahında dengeli konsel metoduyla yapılan özel bir köprü, kavşaklar, köprüler ve irili ufaklı tünellerin yapımına kar altında devam ediliyor. Tünelin bir aksilik yaşanmaması halinde 2022 yılı sonunda hizmete girmesi planlanıyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de yapılan yenilikler neden bazı insanların zoruna gidiyor anlamıyorum ben siyasetçi değilim ama Türkiye'de yapılan herşey ülkemizi büyümesi demektir bunu istemiyen varsa türk vatandaşı olduğundan şüpheliyim
    Cevapla
  • Abdurrahman 2 yıl önce Şikayet Et
    Milletimize hayırlı olsun. Bitlis yolunun da yakın zamanda bitirilmesini umut ediyoruz
    Cevapla
  • Ben de haklıyım 2 yıl önce Şikayet Et
    Ezbere konuşanlar bu gibi yatırımlar için "parayı betona gömüyorlar" diyorlar. Bir kişi çıksın da bu yatırımın gereksiz olduğunu iddia etsin. Başta çevreciler olmak üzere herkesin takdir etmesi gereken bir proje. Zamandan, yoldan, yakıttan kazanç demek. Ancak, bizim ülkede muhalif olmak demek, doğru yanlış ayırmadan her şeye karşı olmak anlamına geldiği için bunu muhalefettekilere anlatmanız zor.
    Cevapla
  • tunctunc 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanin en uzun tuneli 24.5 kilometre ile norwec´tedir.ikinciside ordadir.Atmayin atmayada gerek yok.!
    Cevapla
  • Ben 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazıyı okuyarak yorumla akıllı
    Cevapla
  • Ahmet ali. 2 yıl önce Şikayet Et
    Ula sana aferin nasil da bildin. Küçük.
    Cevapla
  • Cevap.. 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'nın en uzun tüneli ziganadır. Kendi klansmanında ...çift tüp olarak. Öğle yazmakla olmuyor. İyi araştır...
    Cevapla
  • Netitrebet 2 yıl önce Şikayet Et
    Gençliğim 80 li yıllarda geçti. Yıllarca %150 enflasyon ile yaşadık .Sokaklarda gazoz terlikle gazoz kapağı oynadık. O zaman R.T.E iktidarda değildi. Onlarca sene , memleket hayrına 2 tuğla üst üste koyan insan aradık ve bulamadık. Memleketin yılları heba oldu gitti.. Allah acıdı bu millete ve Reisi yolladı. Şu an yine bu millet , liderini ipin ucuna kadar getirip, gitsin mi? kalsın mı? tartışması yapıyor. Bu hatayı tekrar tekrar yapmak zorunda mıyız ? Neden uslanmıyoruz artık ? Hakikati bilen feraset sahibi insanlar neden susuyor ???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle