ABD'li Intel'den tarihi hamle! 17 milyar euroluk dev yatırım

Dünyanın en büyük çip üreticilerinden Intel, pandemiyle birlikte başlayan ve küresel anlamda zorluk yaşatan çip kriziyle ilgili adım atıyor. Dev şirket Almanya'da 17 milyar avroluk bir çip fabrikası kuracak.

GİRİŞ 16.03.2022 14:03 GÜNCELLEME 16.03.2022 15:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD'li dev şirket Intel çip krizini dünyada aşmak için adım attı. Avrupa Birliği'ndeki (AB) yarı iletkenlerin AR-GE ve imalatı için 80 milyar euroluk yatırım planının detaylarını paylaşan çip üreticisi Almanya'da 17 milyar euroluk bir çip fabrikası kuracak.

10 YILDA 80 MİLYAR EURO HEDEFLİYOR

Şirket, eylül 2021'de, gelecek 10 yıl içinde Avrupa'ya 80 milyar euroluk kadar yatırım yapabileceğini duyurmuştu. Öte yandan Intel, yatırım yapacağı diğer ülkeleri de paylaştı.

Şirket küresel otomobil üretiminde önemli rol oynayan Almanya'nın yanı sıra İrlanda'daki mevcut çip fabrikasını, Fransa'daki tasarım ve AR-GE merkezini ve İtalya'daki paketleme tesisi için de toplam 16 milyar Euro harcayacak.

GELECEK YIL BAŞLANACAK

Söz konusu fabrika Doğu Almanya'daki Magdeburg kentinde kurulacak. Gelecek yılın ilk yarısında başlanacak çip fabrikasında üretime ise 2027 sonunda başlanacağı öngörülüyor.

Fabrikanın inşaatında 7 bin, fabrika tamamlandığında ise 3 bin kişiye istihdam sağlanacak.

YORUMLAR 3
  • Aksakal 2 yıl önce Şikayet Et
    koskoca sirket ancak 5 yilda üretime gecebiliyor. gercekten bu kadar zor mu yoksa bir beklenti ile mi gecikiyor üretim.
    Cevapla
  • Heyhat 2 yıl önce Şikayet Et
    Oraya 17 milyar oyroluk temiz dev yatırım bizede bikaç milyonluk paçoz tekstil yada depoculık yatırımı...
    Cevapla
  • isimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    nedeni gayet basit. ulkemizde olsa çalışanlardan biri ya da birkaçı çip uretiminin her asamasini ogrenir. ve bir sekilde turkiyede de uretmeye baslar. bundan korkuyorlar dev bir pazar sonucta
    Cevapla