Savaş sonrası Avrupa'nın yeni doğal gaz umudu Norveç oldu

Norveç daha fazla doğal gaz üretimine yeşil ışık yaktı. Norveç hükümeti Oseberg`ten yapılan açıklamada, Troll ve Heidrun sahaları için yapılan yenilenmiş gaz üretim başvurularının onaylandığı bildirildi.

Savaş sonrası Avrupa'nın yeni doğal gaz umudu Norveç oldu
Savaş sonrası Avrupa'nın yeni doğal gaz umudu Norveç oldu
GİRİŞ 16.03.2022 12:42 GÜNCELLEME 16.03.2022 12:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Norveç hükümeti Oseberg, Troll ve Heidrun sahaları için yapılan yenilenmiş gaz üretim başvurularının onaylandığını açıkladı.

YENİLENMİŞ ÜRETİM İZİNLERİNE ONAY ÇIKTI

Norveç hükümetinden yapılan açıklamada, Oseberg, Troll ve Heidrun sahaları için yenilenmiş üretim izinlerine onay çıktığı belirtildi.

Petrol ve Enerji Bakanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Oseberg, Troll ve Heidrun sahaları için onaylanan başvurular Norveç'in gaz üretimini kayda değer şekilde artırmayacak fakat Norveç'in şu anda gerçekleştirdiği yüksek miktarda gaz ihraç rakamlarını devam ettirmesine katkıda bulunacak" ifadeleri kullanıldı.

Norveç deniz altından geçen yaygın boru hatları aracılığıyla Avrupa Birliği ve İngiltere'nin gaz ihtiyacının yüzde 25'ini karşılıyor.

Ülkenin enerji devi Equinor da ayrı bir açıklama yayımlayarak Oseberg için yenilenen üretim izniyle sahanın doğalgaz ihracının 30 Eylül'e kadar yaklaşık 1 milyar metreküp, Heidrun sahası gaz ihracının ise 2022 için 0,4 milyar metreküp artacağı değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 2
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Norveç 'in gaz rezervleri Avrupa'ya yetse idi , Almanya , Kuzey Akım boru hattını hiç inşaa etmezdi . Tek alternatif , TANAP boru hattına muhtaçlar , başka çareleri yok . Gerçekleri kabul etsinler , Türkiye'ye muhtaçlar , Türkiye'yi AB ekonomik bölgesi ve AB üyeliğine kabul etmeliler .
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Ab nin dişinin kovuguna yetmez bu artış ab Rusya'ya gebe onu ancak Türkiye üzerinden gelecek İsrail gazı kurtarır.
    Cevapla