Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Çiftçilere 41 milyar lira gelir sağlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarımda modern sulama alanlarını artırarak 41 milyar lira gelir artışı sağlayacaklarını ve kredi üst limitini artırarak da finansal kaynak erişimini artıracaklarını söyledi.

GİRİŞ 16.03.2022 11:47 GÜNCELLEME 16.03.2022 12:11
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından gündeme ilişkin açıklamada bulundu.

Çiftçilere sulama, enerji ve kredi konusunda iki önemli müjdelerinin olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"İlk olarak ülkemiz tarımını suyla bereketlendirerek daha üst seviyelere çıkarmak için barajı ve göleti tamamlanmış tarımsal alanlardaki sulama tesislerini hızla bitirerek milli ekonomiye kazandıracağız. Böylece 830 bin hektar alanın daha modern sistemlerle sulanmasını temin ederek, üreticilerimize yıllık yaklaşık 41 milyar lira gelir artışı sağlayacağız. Bununla neyi söylemek istiyorum? Özellikle açık sistemden kapalı sisteme süratle geçeceğiz. Ağırlıklı birçok yerde barajlarımız enerji bağlantılı olsa da buralarda yapacağımız yeni projelendirmelerle sulama sistemlerine de geçmenin adımlarını atacağız."

Çiftçilere verecekleri ikinci müjdenin ise "tarımsal sulamada kullanacakları enerjiyi daha uygun maliyetlerle temin etmelerine yönelik" olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin toplam kurulu gücünün yüzde 53'ü hidroelektrik, rüzgar, güneş, jeotermal, biyokütle gibi yenilenebilir kaynaklardan oluşmaktadır. Özellikle ülkemizin ciddi potansiyele sahip olduğu güneşten elektik üretimine yönelik çok büyük yatırımlar yaptık, yapmayı sürdürüyoruz. Bugün hangi şehrimize giderseniz gidin, geçtiğiniz yolların çevresinde güneş enerjisi tarlalarını, çatı üstü sistemlerini görürsünüz.

 

YORUMLAR 39
  • KÜRT OĞLU 2 yıl önce Şikayet Et
    Elli kg (1 torba) %33 nitropower gübre 410 TL, 1 litre motorin 20 TL. Bir dönüm ekili/dikili alana verilen mazot/gübre desteği 25 TL. Yerinde bir destek.
    Cevapla
  • Musti 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten problem burada başlıyor, çiftçi çok yardım alıyor, bir de ürettiğini para ile mi satıyor diye diye düşünen çok.
    Cevapla
  • Bersoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben zarar ediyorum diyen çiftçi sallıyor, az kâr ediyorum demiyor zarar ettim diyor. Kendi akrabam var köyde sadece küçükbaş hayvandan yıllık kazancı 6 aylık 11 bin tl.idi ,çocukları şehire gönderdi asgarî ücrete devam,çocugun arabasını alan baba,çocuk ise asgarî ücretle çalıştırıyor, bizde kabahat yok mu,sıfır km. traktörler peynir ekmek gibi satılıyor birde üç ay bekliyoruz.
    Cevapla
  • Musti 2 yıl önce Şikayet Et
    Altı aylık kazanç 11 bin aylık 2000 bile değil. Artı masraf var. yazıyorsun yorum diye. Sen 2000 tl ile geçiniyor musun. Tabi köylü sence köle. para neyine
    Cevapla
  • Yahya60 2 yıl önce Şikayet Et
    Başka ülkeden gelen suriyeliye 40 milyar dolar harcayıp dillendir, türk çiftçisine artık kriz görünmeye başladığında 40 milyar tl ver ama yine de çok yerinde ve iyi bir karar olmuş umarım bu zor günleri atlatırız
    Cevapla
  • Necdet 2 yıl önce Şikayet Et
    Gübre fiyatlarını bir tutabilseniz ülkede ekilmeyen arazi ekilenden çok
    Cevapla
  • Musti 2 yıl önce Şikayet Et
    Bersoy sen bıraktın mı yoksa akıl verenlerden misin
    Cevapla
  • ceycey 2 yıl önce Şikayet Et
    bir çiftçi olarak söylüyorum cahillik hat safhada çiftçide geleneksel tarımdan kimse vaz geçemiyor çünkü atılacak tek kurşunları var onu da boşa vermek istemiyorlar bilindik yoldan gidiyorlar. kendi gübremi kendim üreteyim organik olayım yok eskiden neyse aynısını kopyala yapıştır yapıyorlar
    Cevapla
  • Bersoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık yavaş yavaş kimyasal gübreleri bırakma zamanı gelmedi mi, batıda ekolojik gübre kullanıyorlar, bizlerde neden yok,o kadar paraları veriyoruz ki.
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet katkı yaptıgında en alt birimlerce denetlenmeli Adamın arazisi çok ama şehirde oturuyot gidip devletten parayı alıp başka işlerde harcıyorsa bunlara agır ceza verilmeli..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle