Benzin ve motorin fiyatlarına indirim geliyor!

Petrol fiyatlarının düşüşe geçmesinin ardından bu gece yarısından itibaren pompaya yansıyacak şekilde motorinin litre fiyatına 2 lira 38 kuruş indirim yapılması bekleniyor.

GİRİŞ 14.03.2022 09:42 GÜNCELLEME 14.03.2022 11:29
Bu Habere 194 Yorum Yapılmış

Rusya Ukrayna krizinin savaşa dönüşmesi sonrası petrol fiyatlarının tırmanışa geçmesi nedeniyle yükselen benzin ve motorin fiyatları için indirim müjdesi geldi. Akaryakıt temsilcilerinden alınan bilgiye göre Salı gününden itibaren benzin ve motorin fiyatları başta olmak üzere akaryakıta indirim gelebilir.

BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM BEKLENİYOR

Rusya Ukrayna krizinde sorunun diplomasi yoluyla çözülmesi için atılan adımlar ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İran ve Venezuela'nın petrol arzına katkı sağlayacağı haberleri ile brent petrol 13,5 yılın zirvesi olan 140 dolardan 112 dolara çekildi. Bununla beraber tüm dünyada rekor kıran benzin ve motorin fiyatları için indirim beklentisi oluştu.

İNDİRİM PAZARTESİ GECE YARISINDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Üst üste gelen benzin ve motorin zamları sonrası akaryakıtta bu kez indirim bekleniyor. Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre pazartesi gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere hem benzin hem de motorinde indirim yapılması bekleniyor.

Küresel piyasalarda petrol fiyatlarını etkileyecek bir gelişme yaşanmaması durumunda motorin fiyatında 2 lira 38 kuruş indirim gerçekleşmesi bekleniyor.

MOTORİN FİYATI 20 TL'NİN ALTINA İNECEK

Yapılacak indirim ile motorin fiyatları 20 liranın altına gerileyecek. Hafta içerisinde benzinde de indirim beklentisi olduğu ama henüz rakamın netleşmediği ifade edildi.

AKARYAKIT SEKTÖRÜ TOPLANIYOR

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, artan akaryakıt fiyatlarına çözüm üretmek ve akaryakıt sektörünün sorunlarını dinlemek üzere 16 Mart Çarşamba gününe sektör temsilcilerini toplantıya çağırdı. Toplantıda vatandaşın ve akaryakıt bayilerinin artan fiyatlar karşısında korunmasına yönelik çözüm önerileri konuşulacak.

NAKİTLE AKARYAKITA DÜŞÜK FİYAT YOLDA

Bayilerden gelen talepler çerçevesinde örneğin nakit satışlara daha düşük fiyatlı tarife belirlenip belirlenemeyeceğine bakılacak. Nakliye ücretlerine düzenleme yapılması yönünde talep değerlendirilecek. 

Fiyat artışlarının satışlara etkisinin de değerlendirildiği bir zirve olacak.

YORUMLAR 194
  • avcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de toplam araç sayısı içinde YÜZDE 38 ini oluşturan 4 milyon 660 bin LPG li araç sayısı mevcut ama varsa yoksa benzin dizel... Araçların motorlarını öldürmek pahasına LPG sistemine geçtik ne hikmetse kimsenin umurunda değil haberciler dahil... Ama yı fakatı bırakın birazda halkı ciddiye alın yani elinizi taşın altına koyup DEVLET niye var ın gereğini yapın...
    Cevapla
  • Hasan mensur 2 yıl önce Şikayet Et
    Fırsatların dini imanı yok paradan başka lanet olsun zalimlik yapana ve onlara fırsat verene yaşasın cehennem zalimler için. Yükseldimi hemen anında zam yaparlar zam düştüğünde toplantı yapalım fikri ön planda. Haksız kazanç ahirette ateş topu olur zalimlere.
    Cevapla
  • abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    brent petrol 100 dolar oldu.
    Cevapla
  • Emre Karadavut 2 yıl önce Şikayet Et
    20 liranın altı değil petrolün 90-100 dolar seviyesinde durması halinde kesinlikle benzin mazot 15 lirayı geçmemelidir.
    Cevapla
  • iBRAHİM 2 yıl önce Şikayet Et
    petrole zam gelince anında zam, indirim gelince biz pahalı almıştık indirim yapamayız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle