Bakan Kirişci: Gıda güvenliğinin milli güvenlikten hiçbir farkı yok

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Gördük ki teknoloji bizi doyurmuyor. Asıl olan bizim gıdamızdır ve bu gıdayı üreten tarım sektörüdür. Gıda güvenliğinin milli güvenlikten hiçbir farkı yoktur" dedi.

Bakan Kirişci: Gıda güvenliğinin milli güvenlikten hiçbir farkı yok
Bakan Kirişci: Gıda güvenliğinin milli güvenlikten hiçbir farkı yok
GİRİŞ 12.03.2022 15:04 GÜNCELLEME 12.03.2022 15:04
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Bir dizi ziyaret için Adana’ya gelen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, ilk olarak Vali Süleyman Elban’ı ziyaret etti. Bakan Kirişci’ye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Julide Sarıeroğlu, AK Parti milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ay ile AK Parti ve MHP ilçe belediye başkanları eşlik etti. Burada şeref defterini imzalayan Bakan Kirişçi, tarımın başkenti Adana’da olmaktan gurur duyduğunu ifade söyledi.

Bakan olduktan sonra ilk ziyaretini, tarımın başkenti Adana'ya yapmanın doğru ve isabetli olacağına karar verdiklerini kaydeden Bakan Kirişci, "Burası bizim memleketimiz. İnşallah bu akşam burada kalacağız, yarın da Konya’daki tarım fuarına katılacağız. Adana en iyisine layık. Adana’mızı daha iyi bir düzeye çıkarmak için gayretlerimiz olacak. Daha şimdiden Adana’ya ilişkin birtakım adımları atmaya başladık. Bunları gerçekleştireceğiz diye bu sözleri vermiş olalım. Çünkü asıl olan devlet ve aziz millet. Bu devlete ve aziz millete hizmet bizim yegane görevimiz ve sorumluluğumuz" dedi.

 ‘GÖRDÜK Kİ TEKNOLOJİ BİZİ DOYURMUYOR’

Tarımın çok önemli bir sektör olduğunu vurgulayan Bakan Kirişci, "Tarım sektörünü başka sektörlerle ikame etmenin mümkün olduğunu düşünenler, sonradan gerçekten çok yanıldıklarını fark ettiler. Gördük ki teknoloji bizi doyurmuyor. Gördük ki birtakım yapay oluşumlar bizleri doyurmuyor. Asıl olan bizim gıdamızdır ve bu gıdayı üreten tarım sektörüdür. Gıda güvenliğinin milli güvenlikten hiçbir farkı yoktur. Milli güvenliğe eş değeri olan gıda güvenliği konusunda da Türk çiftçilerine biz şükranlarımızı sunuyoruz. İyi ki onlar var. Onların alın ve akıl teriyle bu güzel ürünler sadece 85 milyon ülkemiz insanlarına değil, aynı zamanda ülkede bulunan mültecilerimize, 50 milyonu aşkın tatilini geçirmek için bulunan turistlere ve fazlası olduğunda ihraç ettiğimizde o ülkelerdeki ilgililerine katkı sağlıyor. O ürünleri ulaştıran bu ülkenin çiftçileri ve üreticileridir. Bu üreticilerimize inşallah yeni üretim sezonunda onları tarla, bahçe, ağıl, kümes ve ahırlarıyla daha sıkı ilişki içerisinde olmalarını sağlayacak adımlar atacağız’’ diye konuştu.

RUSYA VE UKRAYNA DEĞERLENDİRMESİ

Rusya- Ukrayna savaşına da değinen Bakan Vahit Kirişci, "Artık iki ülke arasında bir savaş olarak göremiyoruz. Bu tamamen globali etkileyen bir boyuta ermiştir. Bu da gıdanın, gıda güvenliğinin ve bunu sağlayan tarım sektörünün vazgeçilmezliğini, hiçbir sektörle ikame edilemeyecek bir sektör olduğunu bize bir kez daha göstermiştir. Dünyamız rahatlasın, durulsun, herkes mutlu olsun ama biz de kendi üreticilerimizin alın ve akıl terini daha güzel değerlendirelim."

Bakan Kirişçi açıklamaların ardından basına kapalı olarak gerçekleştirilen Tarım Koordinasyon Toplantısı’na katıldı.

YORUMLAR 9
  • Musti 2 yıl önce Şikayet Et
    Gıda stratejik ürün olduğu için mi mazot bir yılda üç katına, gübre beş katına çıktı.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bakamımızı rahat bırakın şim di protokol zamanı degil hiç bir veklili kabul etmeden en az 6 ay 24 saat esasına göre calışma planı yapıp calışmamız lazım sayın bakaımım
    Cevapla
  • Reis 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya Afrika da üretim yapaçağımıza Çiftçi Mehmet amcama sınırsız destek de deki TÜRKİYE nin toprakları bütün dünya yı doyuracak kapasitede ve hala Adana, Aydın vb çoğu ovalarımızda daha Ayçiçek, buğday ekimi daha yapılmadı çiftçiye Buğday ve ayçiçek alım fiyatını açıkla ki gör o zaman tüm Dünya yı TÜRK ÇİFTÇİ si doyurur
    Cevapla
  • cem 2 yıl önce Şikayet Et
    Hem afrikada hemde ülkemizde faaliyetler sürsün...
    Cevapla
  • Kayserili 2 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın...
    Cevapla
  • emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    Nihayet bir tarım bakanı tarımın ülkemizin güvenliği için ne kadar gerekli olduğunu söyledi.Sırf ayçiçeği yağı için dışarıya 4 milyar dolar ödüyoruz.Tüm kalbimle başarılı olmanızı diliyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle