Marketlerde yağ denetimi devam ediyor

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde ekipler, yerel ve zincir marketlerde ayçiçeği yağı stokçuluğu ve fahiş fiyat uygulamaları denetimi yaptı.

Marketlerde yağ denetimi devam ediyor
Marketlerde yağ denetimi devam ediyor
GİRİŞ 12.03.2022 13:11 GÜNCELLEME 12.03.2022 16:47
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Ayçiçek yağıyla ilgili söylentilerin ardından ekipler harekete geçti. Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde Kaymakamlık tarafından kurulan denetim komisyonu, ilçe tarım müdürlüğü, jandarma komutanlığı, emniyet müdürlüğü ve ilçe mal müdürlüğünden oluştu. Ekipler, yerel ve zincir marketlerde ayçiçeği yağı stokçuluğu ve fahiş fiyat uygulamaları denetimi yaptılar.

İlçede faaliyet gösteren yerel ve zincir marketlerde yapılan denetimlerde, raflarda özellikle beş litrelik yağlar denetlendi. Bunun yanı sıra markette bulunan ve bulunmayan ürünler kontrol edilirken, depolar da incelendi. Raf fiyatı ve kasa fiyat denetimi ile son kullanma tarihi denetimi gibi birçok konuda da inceleme gerçekleştirildi.

Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel yaptığı açıklamada, yapılan denetimde işini gerektiği gibi yapan esnafın her zaman yanlarında olduklarını ifade etti. Suistimal tespit edilen olursa da görevlerinin gereğini yapmaya hazır olduklarını bildirdi. Denetime katılan tüm ekip arkadaşlarına teşekkür eden Kaymakam Yüksel, denetimin ilçe merkezinde tüm marketler ve depolarda devam edeceğini de ifade etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 19
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Süt yumurta bal zeytin ekmek denetimide yapılsın özel firmalar da var onlarıda yapılsın ciddi denetim ciddi ceza olsun isteriz
    Cevapla
  • emekçi 2 yıl önce Şikayet Et
    gitti devletin kdv si,şu hale bakın.
    Cevapla
  • 1071 2 yıl önce Şikayet Et
    Denetim olsa ne yazar 5 litre yağ olmuş 200₺ marketler artık çıkarmışlardır depolardan yağları,marketler istediğini aldı artık.daha 15 gün önce 4.5 litre y...m ayçiçeği yağını 99₺ aldım A 101 den şimdi git al bakalım alabilecekmisim.Üstelik gümrükte KDV kaldırıldı.
    Cevapla
  • Yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    ıstediğiniz kadar denetim yapin fark etme, denetim yaparken resmî kıyafetle değıl sivril kiyafetle gideceksin zincir marketlere yani habersiz ve ani baskın yapmış gibi olacaksınız her markette aynı üründe fiyatların değişikliği görün 5 litrelik akçiçek yağı birinde 170 tl diğerinde 185 tl
    Cevapla
  • Velhasıl 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar şimdi de yasal stokçuluk yapıyorlar. Nasıl mı? 125-130 lira olan yağı 1 haftada 190 liraya çıkarıp güya stok yapmıyoruz ürünler rafta diye kendilerini savunuyorlar. Ürün rafta olsa ne yazar. O fiyata alan olursa da işine geliyor. Ama bize herşey müstehak. Sayın yetkililer LÜTFEN GIDA SEKTÖRÜNDE SERBEST PİYASADAN VAZGEÇELİM. Ürünün üzerine satış fiyatı yazılsın. Adam stok yapsa bile ürünü stoktan çıkarınca o fiyattan satsın. Bu insan kalitesiyle demek ki kendiliğinden birşey olmuyor. El atmak gerek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle