Başkent’te ulaşım fiyatlarına zam

Başkent’te toplu taşıma ücretlerinde yeniden düzenleme yapıldı. Ankara Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu'nca belirlenen 6,5 TL olan toplu taşıma ücretleri, 15 Mart Salı gününden itibaren geçerli olacak.

Başkent’te ulaşım fiyatlarına zam
Başkent’te ulaşım fiyatlarına zam
GİRİŞ 11.03.2022 21:15 GÜNCELLEME 11.03.2022 23:26
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

EGO Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Toplu taşıma araçlarında uygulanan fiyat tarifesi, akaryakıta gelen zamlar ile ara vermeksizin artan maliyetler nedeniyle UKOME tarafından gündeme alınarak karara bağlanmıştır. UKOME’nin aldığı karar doğrultusunda, 15 Mart 2022 Salı gününden itibaren geçerli olacak şekilde tam bilet tutarı 6,5 TL, indirimli bilet tutarı 3,5 TL ve öğrenci abonman ücreti ise aylık 90 TL’ye 225 biniş olarak uygulanacaktır” denildi.

Açıklamada, “Artan akaryakıt maliyetleri nedeniyle özel halk otobüsleri esnafı fiyatın en az 8 TL olmasını talep etmiş, ulaşım maliyeti ise 10,5 TL olarak açıklanmıştı. ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın aradaki farkı Belediyenin sübvanse edeceğini açıklamasının ardından fiyat artış oranı kısıtlı tutulmuştu. Bir önceki fiyat artışı yapılan 5 Ocak 2022 tarihinden bu yana maliyetler ortalama yüzde 70 oranında artmış, sadece akaryakıt fiyatlarında yüzde 79 artış yaşanmıştı” ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • Vatan sever 2 yıl önce Şikayet Et
    Belediye ne zamları yapar daha bu az millet ittifakı başa gelirse vatanı satar
    Cevapla
  • Yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    Bakıyorumda bazılarının ar damarı çatlamış. Allah büyük. Rabbim hepsini görüyor.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Hükümetin yaptığı zamlara "bütün dünyada sıkıntı var" diyenler, muhalefetin yaptığı zamlara demediğini bırakmamış. Müslüman ikiyüzlü olmaz, tabi eğer müslümansanız!
    Cevapla
  • Doğru söz 2 yıl önce Şikayet Et
    Desene ankaranin parklarında heykel eksikliği var kaynak da çıktı artık bol bol heykel açılışları yaparlar artik başka ne hizmeti varki
    Cevapla
  • Aykut 2 yıl önce Şikayet Et
    3 yıldır bir ulaşımı düzeltemedin Mansur sen geldin geleli daha kötüye gitti herşey insanlar işe gidemez oldu sayende sayende mültecilere döndük insanlar üstüste kucak kucağa yolculuk ediyor oda otobüs dolmuş bulursak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle