Elekse’nin hızlı büyümesi ödülle taçlandırıldı

Elekse Genel Müdürü Ayşegül Güvenç, “2022 listesinde ilk 10’a girmeyi hedefliyoruz” dedi. Başarılı temsilcilerini ödüllendiren Elekse, temsilci buluşmalarını da yeniden başlattı.

Elekse’nin hızlı büyümesi ödülle taçlandırıldı
Elekse’nin hızlı büyümesi ödülle taçlandırıldı
GİRİŞ 10.03.2022 15:18 GÜNCELLEME 10.03.2022 15:29

Elekse Elektronik Para ve Ödeme Kuruluşu, TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) tarafından açıklanan 2021 yılının en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında 59’uncu sırada yer aldı. Şirkete bu başarısı dolayısıyla layık görülen ödül, geçen şubat ayında düzenlenen törende, Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından Elekse Genel Müdürü Ayşegül Güvenç’e takdim edildi.

Güvenç, ödül töreni sonrasında yaptığı açıklamada “Önümüzdeki yıl açıklanacak listede en hızlı büyüyen 10 şirket arasında yer almak için çalışmalarımıza şimdiden başladık” değerlendirmesini yaptı.

Başarılı temsilciler ödüllendirildi, buluşmalar yeniden başladı

Öte yandan Elekse, salgın döneminde ara verdiği temsilci buluşmalarını da yeniden başlattı. Şirket yöneticileri ilk olarak Trakya bölgesindeki Yetkili Vezne temsilcileriyle bir araya geldi. Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerindeki temsilcilerle 2021 yılı sonuçları değerlendirilip önümüzdeki döneme yönelik hedefler ve yeni faaliyetler aktarıldı.

Elekse, 2021 yılında en fazla işlem yapan temsilcilerini de ödüllendirdi. Yetkili Vezne temsilcilerinin banka müşterisi olmayan, geleneksel ödeme yöntemlerini tercih eden kitlelere fiziksel mağazalarda hizmet vererek önemli bir rol üstlendiğini vurgulayan Güvenç, “Elekse olarak temsilcilerimize desteğimizi artırarak sürdürüyoruz. Onlar için yenilikçi ödeme yöntemleri ve alternatif gelir modelleri geliştirmenin yanı sıra kurumsal anlaşmalarımızı yaygınlaştırarak kazanç potansiyellerini artırıyoruz” diyor.

EsnekPOS ve Hoppa’dan sonra sırada ön ödemeli kart var

Elekse, salgının da etkisiyle hızlanan dijitalleşme sürecine uyum halinde güçlü büyümesini sürdürmek için teknoloji yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Şirket tüm ürünlerini kendi bünyesinde geliştirerek müşterilerine daha hızlı ve esnek çözümler üretmesiyle sektörde öne çıkıyor.

Geniş ürün yelpazesiyle farklı müşteri segmentlerine hizmet verebilen Elekse, yeni geliştirdiği projelerde odağını bireysel müşterilere kaydırıyor. E-ticaret sektöründe B2B, B2C ve C2C iş modelleriyle çalışan tüm işletmelere EsnekPOS markasıyla hizmet veren şirket, önümüzdeki günlerde bireysel müşterileri için de Hoppa cüzdan uygulamasını kullanımına sunacak. Ayşegül Güvenç, elektronik para lisansını alır almaz ön ödemeli kart pazarına da hızlı bir giriş yapacaklarını açıklıyor.

Elekse Ar-Ge ekibi, Metaverse’ü mercek altına aldı

Salgının etkisiyle nakitsiz topluma geçiş süreci kısalıyor. Elekse de ödemelerin her geçen gün dijitale daha fazla kaydığı gerçeğinden hareketle bu dünyanın geleceğine yön verecek yeni trendler üzerinde çalışacak bir Ar-Ge ekibi kurdu. Güvenç, ilk toplantısını sanal ortamda yapan ekibin öncelikle biyometrik kimlik doğrulama yöntemleri ve Metaverse üzerinde araştırmalar yapmaya başladığını anlatıyor.