Almanya'da yağ ve un krizi yaşanıyor

Ukrayna savaşı nedeniyle Almanya'da marketlerin Rusya'dan mal almayı kesmesi sonrası yağ ve un fiyatları yükseldi, halk marketlere akın ederek stok yapmanın derdine düştü.

Almanya'da yağ ve un krizi yaşanıyor
Almanya'da yağ ve un krizi yaşanıyor
GİRİŞ 10.03.2022 13:06 GÜNCELLEME 10.03.2022 13:06
Bu Habere 257 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgını sırasında marketlerde tuvalet kağıdı krizi yaşanan Almanya'da bu kez Ukrayna savaşı nedeniyle sıvı yağ ve un sıkıntı baş gösterdi.

Geçen yıl 1 euro'nun altındaki yağların fiyatları neredeyse 2 katına çıktı.

MÜŞTERİ BAŞINA SINIRLAMA DA YETMEDİ

Patatesin kızartma olarak çok tüketildiği Almanya'da, marketlere akın eden halk, hem sıvı yağ hem de un bulmakta zorlandı.

Ünlü market zinciri ALDI, kendi markası olan ayçiçek yağını müşteri başına 4 adetle sınırlamasına rağmen hepsi tükendi.

Firma, Ukrayna savaşı nedeniyle tedarik sıkıntısının süreceğini belirtti.

YAĞ FİYATLARI DAHA DA ARTABİLİR

Ancak bazı tüketici dernekleri, yağ krizinin tuvalet kağıdı krizine benzemediğini ve daha büyük sorunlara yol açabileceğini savunuyor. Bunun nedeni üretimin azlığı, nakliye sorunları ve tüketicinin bunlara vereceği reaksiyon olarak gösteriliyor.

YORUMLAR 257
  • Atillah 2 yıl önce Şikayet Et
    Gel burada samancılar a anlat sadece dertleri bu vatanda en ufak nasıl kötülük yaparız
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben Almanyada yaşıtorum raflarda yağ hiç yok hiç gidişat kötü Avrupayı büyük kriz bekliyor
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi yalan soyluyorsun. Bende frankfurttayim. Lidl aldi penyy rewe netto gibii butun kauflarda yag kolilerce kadar var.ayip ya niye yalan soyluyorsunuz
    Cevapla
  • Zonguldaklı 2 yıl önce Şikayet Et
    Koyun Keçi meselesidir.
    Cevapla
  • tunctunc 2 yıl önce Şikayet Et
    Tam alman devleti $imdi milletinin yaninda olur sava$ nedeni ile vergilerde indirim yapar diye beklerken aksine her saat ba$i benzin fiyatlari yükseliyor yani firsat bu firsat´peki bunlarin hicmi bir ay veya üc ay yetcek kadar benzin veya disel stoklari yok.? Böyle kendi milletini sömüren elektirikli yer süpürgesi gibi icine ceken bir ülke YOK..ispanya´fransa´ve daha cok avrupa ülkelerinde benzin ve dizel fiyatlar bir ay önceki gibi ayni..Sinirden di$lerim agriyoar vala ne kadar fa$ist bir millet ya.!
    Cevapla
  • Saadet han 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada insanlar gazateciler tvciler diğer ülkelere bakıyor 10 cent kendi insanı bir mala hizmete fazla ödüyorsa hemen eleştiriyor soruyor neden böyle diye bizde ise yöntem mesela yüzde 10 zam geldi aaa avrupada yüzde 20 gelmiş diyorlar az zam biraz daha zorla diyorlar olan garibana oluyor bu millet enayi değil eskisi gibi herkesin interneti var olmayanında avrupada yakın akrabası var her ay 200-300 avro gönderiyor yine gurbetcilere teşekkür edelim onlar olmasa alimallah yanmıştık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle