Kripto paralar ABD etkisiyle yükseldi! Elon Musk alay konusu oldu

Kripto para birimleri sabah saatlerinde ABD’den gelen kritik bir gelişmeyle birlikte sert yükseliş kaydetti. Bitcoin, 38 bin 700 dolar seviyelerinden yönünü yukarı çevirerek yüzde 9.5 oranında değer kazandı.

Kripto paralar ABD etkisiyle yükseldi! Elon Musk alay konusu oldu
Kripto paralar ABD etkisiyle yükseldi! Elon Musk alay konusu oldu
GİRİŞ 09.03.2022 17:59 GÜNCELLEME 09.03.2022 17:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Son günlerde yoğun satış baskısı altında kalarak büyük kayıp yaşayan kripto para birimleri bugün itibarıyla yükseliş kaydetti. 

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve ABD’nin Rusya’ya yönelik sert yaptırımları hisse piyasaları ile kripto para birimlerinde yoğun satış yaşanmasına neden olmuştu. Yatırımcılar jeopolitik risklerin tırmanışa geçmesi ve Rusya’ya uygulanan ağır yaptırımların küresel ticareti baltalayacağına yönelik endişelerle kripto varlıklardan çıkmıştı. Bu gelişmeyle birlikte Bitcoin pazartesi günü 37 bin 155 dolara kadar geri çekilmişti. 

İŞTE BİTCOİN’İ YÜKSELTEN NEDEN 

Geçtiğimiz gün 39 bin dolar seviyelerine kadar yükselerek yüzde 3’e yakın primlenen Bitcoin bu sabah ABD cephesinden sızdırılan kritik gelişme sonrası sert yükseldi. 

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen‘ın ABD Başkanı Joe Biden‘ın dijital varlıkların yürütme emriyle ilgili yaptığı açıklama kısa süre içerisinde kripto para piyasasında ralli yaşanmasına neden oldu.

Yellen’ın açıklaması sabahın erken saatlerinde yanlışlıkla yayınlandı ve hızlı bir şekilde silindi, ancak açıklamalar bir web arşivine yakalandı. ABD Başkanı Biden’ın yakın zamanda kripto para birimleriyle ilgili paylaşacağı yasanın sızdırılması piyasada pozitif havanın hakim olmasında etkili oldu. 

Yellen açıklamasında yürütme emriyle ilgili ''Ulus, tüketiciler ve işletmeler için önemli faydalar sağlayabileceğini'' belirtirken şu ifadeleri kullandı: 

''Ayrıca yasa dışı finansmanla ilgili riskler ele alınacak. Tüketiciler ile yatırımcıları koruyacak, finansal sisteme ve daha geniş ekonomiye yönelik tehditleri önleyecek'' 

Öte yandan Yellen, Hazine’nin dijital varlıkları anlamayı ve bunları icra emri parametreleri dahilinde nasıl düzenleyeceğini öğrenmede atacağı bir sonraki adımı da özetledi. 

ABD’den kripto para yasasıyla ilgili yürütme emrinin sızdırılmasıyla birlikte kripto para birimleri sabah saatlerinde yukarı yönlü bir seyir izledi. 

Elon Musk

BİTCOİN YÜZDE 9.5 ARTTI 

Bitcoin, 38 bin 700 dolar seviyelerinden ilk etapta 40 bin dolar desteğini kırarak 42 bin 84 dolara kadar yükseldi. Bitcoin’de değer kazancı yüzde 9.5 oranında gerçekleşti.

Bitcoin’in ardından en yüksek hacimli ikinci dijital varlık olan Ethereum ise bugün 2 bin 575 dolar seviyesinden 2 bin 775 dolara kadar yükselerek yüzde 7.7 oranında arttı.

100 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE YÜKSELİŞ

Kripto paraların toplam sermaye değeri ise 1.69 trilyon dolardan 1.82 trilyon dolara çıkarak birkaç saat içerisinde 100 milyar dolardan fazla arttı. 

ELON MUSK’TAN ESPRİLİ PAYLAŞIM 

Kripto para birimlerinde sert yükseliş hareketi sürerken, Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO’su Elon Musk’tan kripto para yatırımcılarını heyecanlandıracak bir paylaşım geldi. 

Elon Musk, Twitter hesabı üzerinden dünyaca ünlü şirketlerin logolarının yer aldığı bir paylaşım yaptı. Samsung, Toshiba, Nakamichi, Motorola gibi dev markaların isimlerinin baş harflerine dikkat çekerek esprili bir dille Bitcoin’in yaratıcısı 'Satoshi Nakamoto'yu andı. 

Elon Musk'ın bugün yaptığı gizemli paylaşım

Elon Musk’ın paylaşımı kısa süre içerisinde 130 binden fazla beğeni aldı. Musk'ın esprili tweeti takipçileri arasında alay konusu oldu.

SATOSHİ NAKAMOTO KİMDİR?

Elon Musk’ın gündeme getirdiği Satoshi Nakamoto’nun kim olduğu yıllardır gizemini koruyor… Bitcoin’i yaratan kişi ya da kişilerin kullandığı bir mahlas olarak öne çıkan Satoshi Nakamoto, Bitcoin’in “white paper”ını da yazan kişi olarak biliniyordu.

Bitcoin’in ortaya çıkmasından 2010 yılının Aralık ayına kadar aktif olan Nakamoto o zamandan beri sessizliğini ve gizemini koruyor.

YORUMLAR 2
  • slmn 2 yıl önce Şikayet Et
    Bitcoin dijital sadet zinciridir nokta.
    Cevapla
  • Realite 2 yıl önce Şikayet Et
    Birgün elin musku gibi binlercesi etrafımda dönüp duracak.
    Cevapla