Maduro doğruladı: ABD'den Rus petrolüne karşı Venezuela petrolü hamlesi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ABD'den üst düzey bir heyetle geçen hafta başkent Karakas'ta görüştüğünü doğruladı. ABD'nin Rus petrolüne karşı İran ve Venezuela ile görüşmeleri daha da ilerletmesi bekleniyor.

GİRİŞ 09.03.2022 06:59 GÜNCELLEME 10.03.2022 05:50
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD hükümetinden gelen heyetle saygılı ve samimi bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.

"YÜZ YÜZE KONUŞMAK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ"

Devlet televizyonuna açıklamalarda bulunan Maduro, diyaloğa her zaman açık olduklarını vurgulayarak, "Çok diplomatik bir görüşmeydi ve yaklaşık iki saat konuştuk, ilgi çekici konular hakkında yüz yüze konuşmak benim için çok önemlidir" dedi.

"DAHA GENİŞ KAPSAMLI BİR DİYALOG GÖRÜŞMESİNİ YENİDEN CANLANDIRACAĞIZ"

Maduro, ülkenin ekonomik istikrarı için tüm sektörden temsilcilerle yeniden görüşmeler yapıldığını belirterek, "Ülkedeki siyasi, ekonomik ve dini faktörlerle ulusal diyalog sürecini yeniden etkinleştirmeye karar verdik. Daha kapsayıcı, daha geniş bir ulusal diyalog sürecini yeniden canlandıracağız" dedi.

ABD'den Venezuela hamlesi! Hedefte Rusya ve Putin varABD'den Venezuela hamlesi! Hedefte Rusya ve Putin var

Petrol fiyatları fırladı! ABD 'Hasımlarıyla' çözüm arayışındaPetrol fiyatları fırladı! ABD 'Hasımlarıyla' çözüm arayışında

RUS AMBARGOLARINI ELEŞTİRDİ

Ukrayna'da devam eden çatışmalara da değinen Maduro, savaşın devam etmesi durumunda enflasyonu kontrol altına almak için önlemler almak zorunda kalacaklarını kaydetti. Maduro, Rusya'ya yönelik başlatılan ambargoları eleştirerek, "Zaten enerji fiyatları, gaz, petrol, gıda fiyatları ve gübreler üzerinde acımasız bir fiyat dengesizliği vardı şimdi daha kötü oldu. Diyalog, müzakere, güvenlik garantilerine uyumlu olarak ve barış konusunda ısrar edeceğiz" şeklinde konuştu.

ABD, İRAN VE VENEZUELA PETROLÜNE YÖNELEBİLİR

ABD'nin, Rus petrolüne getirdiği yasak sonrası oluşacak petrol arzını, hasımları İran ve Venezuela ile çözmek istediği kaydedildi. Bu sebepten ötürü, önümüzdeki süreçte bu iki ülkeyle olan diplomatik ilişkiler daha da artabilir.

ABD VENEZUELA'YA UZUN SÜREDİR AMBARGO UYGULUYOR

ABD'den üst düzey bir heyetin Maduro ile geçen hafta başkent Karakas'ta görüştüğü yönünde iddialar ortaya atılmış, Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise görüşmelerde enerji tedarik konusunun gündeme geldiği bildirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 47
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD işi bitince maduroyu yine madara eder, yılan ile aynı çuvala gşrilmez
    Cevapla
  • Samsunlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Petrolü verme diyenler sizin için hava hoş. Venezuela halkının açlıktan birbirini yemeleri sizin için önemli değil tabi. Buradan petrolü verme demek çok kolay.
    Cevapla
  • Realite 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar kiminiz Abd başkanına veya topyekun halkına atıp tutuyorsunuz kiminiz Rusya yönetimine ve halkına kimileride avrupa ve Çin ve diğer millet ve devletlere..Hakaret aşağılama küfürle bir yere gelirsiniz oda dipte kalmaktır.Hedef haline getiriyorsunuz ülkenizi Ukrayna gibi.Ukrayna yine sadece Rusyaya bu yaptıklarınızı yaptı sizlere bakıyorum da yukardakilerin hepsine yapıyorsunuz. Bu samimiyette değildir akli basindalikta.Bir gerçeklik var oda ekonomik askeri güçler ortada çok güçlü olsak ne olur hepsini yutacak misiniz?Amaciniz bu ise güç iyi birşey değil demektir.Amaciniz insanliğa mazlumlara ihtiyaç sahiplerine nasıl faydalı olursunuz bu olmalı bence.
    Cevapla
  • qqqq 2 yıl önce Şikayet Et
    Maduro faşist ve din tacirleri devletlere verme petrolü
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    dün sana destek vereni bugün satarsan, yarın da birileri seni satar bilesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle