Benzin ve motorine bir zam daha geldi

Benzinin litre fiyatına gece yarısından geçerli olmak üzere 1 lira 7 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 1 lira 59 kuruş zam geldi. Brent petrolün varil fiyatı, bugün 128 dolar oldu.

GİRİŞ 08.03.2022 16:04 GÜNCELLEME 09.03.2022 08:58
Bu Habere 509 Yorum Yapılmış

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, Ankara'da ortalama 19,37 liradan satılan benzinin litre fiyatı 20,44 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 19,28 liradan 20,35 liraya, İzmir'de 19,39 liradan 20,46 liraya çıkacak.

Ayrıca, Ankara'da ortalama 21,31 liradan satılan motorinin litre fiyatı 22,90 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 21,23 liradan 22,82 liraya, İzmir'de 21,31 liradan 22,90 liraya çıkacak.

Küresel piyasalarda motorin talebinin yüksek olması ve en fazla üretimin yapıldığı rafinerilerin Rusya'da bulunması nedeniyle söz konusu ürüne benzinden daha fazla zam yapılıyor.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 509
  • Taha 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir yönetme sistemi. Bu ülkede mazot 25 tl oldu.ulkeyi yönetenlerin bu konuda ufak bir açıklaması yok.yarin halkın önüne elbet sandik gelecek.o zman allah kerimdir.
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Gelecen ne yapacak indirimi yapacak tam tersine maliyetler artı dıyecek oda aynı şekilde devam edecek 50 dolarlık petrol olmuş 140 dolar gelen ne yapsın gıden ne yapsın olan vatandaşa oluyor
    Cevapla
  • harun 2 yıl önce Şikayet Et
    BATU DENEN ZAT:.:almanyada 1,53 den 2,06 ya çıkmış son 5 ayda. bizde son 5 ayda yüzde 150 ye varan 8 LİRADAN 24 LİRAYA GEL zam gelmiş dizele. KÜRESEL KRİZ GENELİ VURMALI AMA GENELDEN ZİYADE BİZİ VURMUŞ MAALESEF.
    Cevapla
  • Hanımağa 2 yıl önce Şikayet Et
    Batu denilen zat, bence sende uzayda yaşıyorsun, hangi ülkede akaryakıta bir yılda % 200 küsür zam yapılmış, bir tane örnek göster. İthal eden ülkelerin bir yıl ortalama zam tutarı dünyada % 12, bizde 20 katı. İnsanlar bunu anlatmaya çalışıyor, bilmem algılayabildinizmi, eleştiren insanları eleştirip hakaret etme. Ayıp. Eleştiriye açık ol, terbiyeli, nazik bir şekilde adama cevap verecekseniz, uygun bir lisanla cevap yazılır. İnsanlara kafan basmıyormu, uzaylımısın, gelecek soytarılar gibi kullandığınız kelimelere bakarmınısız.
    Cevapla
  • batu 2 yıl önce Şikayet Et
    taha denen zat sen uzaydamı yaşıyorsun bütün dünyada petrol fiyatları tavan yapmış fiyatlar 3 e katlanmış sen sabit kalacan öylemi arkadaşım sizim kafa basmıyormu sen petrol üreten değil ithal eden bir ülkesin varil fiyatları yükselince otomatik fiyatlar yükselir sanki hükümet değişince bu gelen soytarılar petrol fiyatlarını indirecek benzinde 7-8 tl olacak.yorum yaparken kafayı çalıştırıp yorum yap boşa sallama .küresel kriz var anlayın adamlar mala anlatır gibi anlatıyor ama nerenizden dinliyorsanız aynı nakaratı tekrarlayıp duruyorsunuz.
    Cevapla
  • Necmi tel 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık tarlayı da öküzle süreriz sebze fiyatları tavan yapar yoksa
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Öneri-5: Savunma sanayi ve varlık fonu halka açılmalı ve halkın katılımı teşvik edilmelidir.
    Cevapla
  • Gagavuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyon ya
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Öneri-4: Madencilik fonu kurulmalıdır. Bu fona kamu bütçesinden imkanlar ölçüsünde kaynak aktarılmalır. BES lağvedilerek bu kaynak maden fonunda değerlendirilmelidir.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Öneri-3: Devlet memur ve işçileri için OYAK gibi bir sistemi kurulmalıdır. Bu kaynak sağlık fonunda değerlendirilmelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle