KARADENİZBİRLİK'ten 'ayçiçeği yağı' açıklaması

KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan, ayçiçek yağında son günlerde piyasada oluşan fiyat dalgalanmaları ve 'stok' iddialarıyla ilgili bir açıklamada bulundu.

KARADENİZBİRLİK'ten 'ayçiçeği yağı' açıklaması
KARADENİZBİRLİK'ten 'ayçiçeği yağı' açıklaması
GİRİŞ 07.03.2022 17:04 GÜNCELLEME 07.03.2022 17:05
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (KARADENİZBİRLİK) Genel Müdürü Ünal Erarslan, ülke genelinde "tamamen yağsız kalındığı" şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Erarslan, yaptığı yazılı açıklamada, ayçiçeği yağında son günlerde piyasada fiyat dalgalanmaları oluştuğuna dikkati çekti.

Yağlı tohum ithalatı nedeniyle fiyat dalgalanmalarının yaşadığını ifade eden Erarslan, şöyle devam etti:

"Bu durum, genelde ihtiyacımızın tamamını yerli üretimden karşılayamayıp yarısına yakınını ithal yoluyla temin etmemize bağlı olarak ortaya çıkmıştır. Nitekim ithalatçısı olduğumuz Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş halinden kaynaklı ithalat zorluğuna bağlı fiyat artışının da etkisiyle, piyasanın talebini karşılamakta zaman zaman yetersiz kalınmaktadır. Her şeye rağmen ülke genelinde 'tamamen yağsız kalındığı' şeklindeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Böyle bir durum söz konusu değildir. Gelişen piyasa şartları çerçevesinde fiyatlar revize edilmektedir."

Erarslan, fırsatçılığa meydan vermemek için tüketicilerin de dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Tüketicilerimizin ihtiyaç fazlası aşırı taleple spekülasyona sebep olmaması gerekmektedir. Birliğimizce yeni mübayaa (Satın alma) dönemi olan ağustos ayına kadar üretimimiz olan yağlardan piyasaya her ay belli miktarda yağ arz edilecek olup, buna göre planlama yapılmıştır. KARADENİZBİRLİK olarak her platformda dile getirdiğimiz çok önemli bir tespiti, burada yeniden kamuoyunun dikkatine sunmak istiyoruz. Ülkemizde üretimi halen yeterli olmayan ve en büyük ithalat kalemlerinden birini teşkil eden yağlı tohumların yetiştirilmesi çok önemlidir. Ülkemizin mevcut yağlı tohum üretim potansiyeli istikrarlı ve sürdürülebilir bir şekilde artırılmalıdır. Bunun için de ayçiçeği ürününün desteklenmesi ve teşvik edilmesi gerekir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • Naylon İnançlılar 2 yıl önce Şikayet Et
    Millet Bim a101 şok reklamlarından bıktı içki satmazlar ama rafta başka kasada başka fiat çıkıyor siz allaha değil paraya tapınıyorlar bazı insanlar
    Cevapla
  • Market elemanı 2 yıl önce Şikayet Et
    Şuan 4 buçuk Karadeniz yağ 160 TL pazartesi günü 35 TL zam geldi ben market çalışanınım el vicdan diyorum diyecek kelime bulamıyorum
    Cevapla
  • M sıddık 2 yıl önce Şikayet Et
    Bitlis tatvanda depoları stok yapmışlar tüm marketler stok yapmışlar
    Cevapla
  • Musti 2 yıl önce Şikayet Et
    Sivas'ta bim de 129tl
    Cevapla
  • metedur 2 yıl önce Şikayet Et
    Ahilik ahlaksızları içerisinde barındırmıyordu. Ayrıca, Osmanlı idame kadar giden cezalar verbiliyordu. Şimdi yapılması gereken ahlaksızların mal varlıklarına el koyup, onları vatandaşlıktan çıkarmak olmalı. Çözüm para cezası değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle