Zincir marketlere ayçiçek yağında stokçuluk denetimi

Edirne’de yağ fiyatlarına zam yapılacağı iddiasıyla stokçuluk yapılmasının önüne geçmek için zincir marketlere yönelik denetimler gerçekleştirildi, marketlerin depoları kontrol edildi.

Zincir marketlere ayçiçek yağında stokçuluk denetimi
Zincir marketlere ayçiçek yağında stokçuluk denetimi
GİRİŞ 07.03.2022 09:29 GÜNCELLEME 07.03.2022 09:31
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş nedeniyle ayçiçek yağının biteceği söylentisini duyan vatandaşlar, yağ almak için marketlere koştu. Dakikalar içinde marketlere akın eden vatandaşlar, yağ alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Edirne’de birçok zincir markette saatler içinde 5 litrelik ayçiçek yağları tükendi, raflar boş kaldı.

Yaşanan bu durumu zincir marketlerin fırsatçılığa dönüştürdüğünü iddia eden vatandaşlar tepki gösterdi. Artan şikayetler nedeniyle Edirne Belediyesi zabıta ekipleri, kent genelinde marketlere giderek sıvı yağ başta olmak üzere, temel tüketim ürünlerinde market raflarında ve depolarda denetim gerçekleştirdi.

Marketlerin raflarında 5 litrelik ayçiçek yağlarının bulunmadığı, sadece 1 ile 2 litrelik ürünlerin bulunduğu, bazı marketlerde de yağlara zam yapıldığı gözlendi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 15
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Market depolarını boşuna denetleniyor ana depolarda stoklanoyor ana dağıtım depoları denetlenmelidir
    Cevapla
  • Deli dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    lan manyak mısınız siz rafta denetim mi olur. alım satım faturalarına bakın naylon fatura düzenliyo alçaklar. kendi şirketlerine 3 kere satıp rafa geliyo. müfettişler masak musak DDK BDDK SPK ne varsa incelesin çabuuuuuuuk.
    Cevapla
  • mmm 2 yıl önce Şikayet Et
    Marketleri ancak tüketici hizaya getirir ısrarla boykot marketler için eylem yapılmalı ama taşkınlık yapmadan tükedici derneklerinin öncülüğünde tepkiler verilmeli,halk tam tersi marketleri malesef ödüllendiriyo.
    Cevapla
  • osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    bulgara yunana satmayın kardeşim.Bıktık bunlardan.Marketlerde ürün bulamıyoruz.Euro arttı diye arabalarına doldurup gidiyorlar.Anladık döviz girdisi diyeceksiniz ama savaş hali ve kendi toplumuna yetecek ürünü niye böyle düşmanına bedavaya verirsiniz.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika gibi kanun olmalı ,bunlar tekel oluşturdu bunları bölüp hisselerini küçülteceksin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle