ABD'nin kararı sonrası piyasalarda deprem: Altın ve petrol fırladı

Brent petrol vadeli işlemlerde haftayı büyük bir yükselişle açtı. Açılışta 137 seviyelerini test eden brent petrol, an itibari ile 130 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Altının ons fiyatı da 2 bin doları geçti.

GİRİŞ 07.03.2022 09:16 GÜNCELLEME 07.03.2022 10:54
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Rusya'nun Ukrayna'ya müdahalesinin uluslararası piyasadaki etkisi de devam ediyor.

Altın, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal harekatının yarattığı endişeler dolayısıyla yükselişine devam ediyor.

Altında yeni haftanın ilk vadeli işlemlerinde 2 bin doların üzeri test edildi. Altın fiyatları piyasada artan jeopolitik tansiyon dolayısıyla geçen hafta yüzde 4'ü aşan yükseliş kaydetmişti.

Yatırımcıların savaş dolayısıyla güvenli liman alımlarıyla birlikte yükselen enflasyon beklentileri de altını destekledi.

Bu gece (04.40) itibariyle altının ons fiyatı fırladı ve 2 bin doları aştı. Daha sonra 1.990 seviyesine indi.

ABD'NİN ADIMI PETROLÜ FIRLATTI

Brent petrolün fiyatı ise, ABD'nin Rusya'dan petrol ithalatına yaptırım uygulamaya hazırlandığını açıklamasının ardından, 110 dolar civarından bir anda gece 03.30'de 130 doları aştı. Şu anda 130 dolar seviyesinde. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'dan petrol ithalatını yasaklamak için adımların atıldığını belirterek, "Konuyla ilgili Avrupa'da ortaklarımızla konuşuyoruz" dedi.

TÜRKİYE'DE PİYASALARDA SON DURUM?

Dünya piyasalarındaki hareketlilik Türkiye'ye de yansıdı. Dolar, euro ve altın güne yükselişle başladı.

Dolar: 14,27 TL
Euro: 15,59 TL
Gram Altın: 907 TL

Brent petrol, tüm zamanların rekoru olan 147,5 doları geçebilir

TASARI HAZIRLANIYOR

Blinken'ın açıklaması sonrası ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi de Rus petrolünün ithalatını yasaklayacak yasa tasarısı için, "Tasarımız ABD'ye Rus petrol ve enerji ürünlerinin ithalatını yasaklayacak. Rusya ve Belarus ile normal ticari ilişkileri ortadan kaldıracak ve Rusya'nın Dünya Ticaret Örgütü'ne erişimini engellemek için ilk adımı atacak" dedi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi

TÜM ZAMANLARIN REKORU KIRILABİLİR

İşgalin başlamasında önce 90 dolar civarlarında olan brent petrol, savaşın başlamasıyla 100 doları aşarak son 10 yılın rekorunu kırmıştı.

Bazı analistler ise, petrol fiyatlarının savaşın seyrine göre tüm zamanların zirvesi olan 147,5 doları görebileceğini ifade etti.

AKARYAKITA YENİ ZAMLAR GELEBİLİR

Bu artışla beraber, akaryakıtta yeni zamların gelmesi bekleniyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 86
  • Harun 2 yıl önce Şikayet Et
    Biri Amerika'ya "DUR" demeli... Orta Doğu'yu karıştırdı. Şimdi de Avrupa'yı karıştırıyor. Yakında Dünya'yı karıştıracak...
    Cevapla
  • Memoli 2 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar bir yolunu bulur yine petrolün0 satar ama bu fiyat artışı kime yarar derseniz Amerika, rusya gibi petrol üreticilerine yarıyor. Filler tepişiyor çimler eziliyor.
    Cevapla
  • hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Fırsatçılar demek ki sadece bizim Türkiyede değilmiş insanın olduğu her yerde ama inanın en az bizde
    Cevapla
  • Mehmet32323232 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir söz vardı duymuşluğum. Filistin israile toprakları satmışlar diye. Şimdi bizde satılmayan ne kaldıki yabancılara. Güzelse satmak sen sayın zengin abilerim. Sizler satın malınızı. Devletin yeri yurdu fabrikası kalsın Devletimin olsun milletimizin olsun. Yerli malı haftası oldumu yabancı malı haftası. Göçmeni bilmemde Ülkemiz yerleşen ev arsa tarla alan yabancıyla da doldu. Artık turist değiller. Yoldan geçen dolmuş misali gel gel boş yer var mavin gibiyiz. Yabancılar turist gibi soyguna hırsızlığa gelenlerde çoğalmış. Cezasımı yok bilmem neye cesaret başka ülkeye git suç işlemek.
    Cevapla
  • Memoli 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın neresinde kaldı bu dediğin. En gelişmiş ülke bile yabancı sermaye arıyor ülkesine gelsin diye
    Cevapla
  • Gemicikardak 2 yıl önce Şikayet Et
    Küresel kıtlık kapıda. Biz dünyaya ambargo koyalım. Giriş çıkış kapatalım. İtalatı ihracatı durduralım. Herşeyi geçici olarak kamulaştıralım. Üretelim ürettiğimizi tüketelim. Yakıtıda suriyeden ıraktan bir şekil de buluruz. Nebu hastalık zam ekonomi borsa yaptırım hep bize ekonomimize zarar veriyor. Avrupadaki eflasyonu bilmem. bizim paramız değer kaybetmesi üzücü. Hergün herşeye zam. Fırtına sel savaş hastalık piyasa vs zam zamma zam. Yeter daaa. Yerli milli olarak tek gururumuz savunma sanayisi. Yiyecekten giyeceğe inşaat ürünü her şey yabancının. İtal yada sahibi yabancı. Ülkede dolmuş yabancı. Neyse Sustum siz doğru ben yanlışım özürdiliyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle