Samsung siber saldırıya uğradı: 190 GB bilgi kaybı yaşandı

Bilgisayar korsanlarının, Güney Koreli teknoloji devi Samsung'dan 190 GB gizli veri çaldığı ileri sürüldü.

Samsung siber saldırıya uğradı: 190 GB bilgi kaybı yaşandı
Samsung siber saldırıya uğradı: 190 GB bilgi kaybı yaşandı
GİRİŞ 06.03.2022 22:22 GÜNCELLEME 06.03.2022 22:26

Geçen günlerde NVIDIA'yı hackleyen hacker grubu Lapsus$'un bu kez Samsung'a sızdığı iddia edildi. Bazı veriler paylaşan Lapsus$, "gizli Samsung kaynak kodunu" ele geçirdiklerini savundu.

190 GB VERİ SIZINTISI İDDİASI

Uzmanlar, siber grubun elde ettiği verilerin doğru çıkması halinde, Samsung'un büyük bir güvenlik ihlali yaşadığını belirtiyor. Sıkıştırılmış üç dosyaya bölünen sızdırılan verilerin toplamda yaklaşık 190 GB'a ulaştığı ifade ediliyor.

Lapsus$'ın çalınan verilere karşılık fidye için Samsung'a ulaşıp ulaşmadığı henüz netleşmedi.

Samsung ise şu ana kadar iddialara ilişkin bir açıklama yapmadı.

NVIDIA'YA SALDIRI

Bilgisayar teknolojisi şirketi NVIDIA, 23 Şubat'taki bir ihlalde iç sistemlerinin güvenliğinin ihlal edildiğini doğruladı. İhlal, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının başlamasından sadece bir gün önce gerçekleşti.

Siber grup, NVIDIA'nın 71 bin çalışanın bilgilerini almayı başardı. Güvenliği ihlal edilen verilerin, teknoloji şirketinin yazılım ve donanımı hakkında gizli bilgilere sahip olduğu bildiriliyor.

Lapsus$, Nvidia'dan 1 TB veri çaldıklarını ve şirkete sundukları fidye talebi karşılanmadıkça verileri yayınlamaya devam etmekle tehdit etti. Şu ana kadar verilerin 20 GB'ının yayınlandığı belirtiliyor.