Başkan Arslan, "bol miktarda ayçiçek yağı" garantisi verdi

Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, son zamanlarda gündeme gelen ayçiçek yağı hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Arslan, "bol miktarda ayçiçek yağı" garantisi verdi
Başkan Arslan, "bol miktarda ayçiçek yağı" garantisi verdi
GİRİŞ 06.03.2022 19:51 GÜNCELLEME 06.03.2022 23:35
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Asilhan Arslan, stoklarda yeterli miktarda ayçiçek yağı bulunduğunu belirterek, “Sosyal mecralarda yaşanan asparagas haberin etkisiyle vatandaşlarımızın ayçiçek yağını ihtiyaçtan fazla alması stokları sıkıntıya sokarak, hem ihtiyaç dahilinde tüketim yapan vatandaşlarımızı mağdur edecek, hem de stokçuluk yapacak art niyetli kişilerin önünü açacaktır. Vatandaşlarımızdan öncelikli ricamız; ihtiyaçları kadar tüketim yaparak piyasaların seyrini ve tedarik zincirini bozmayacak şekilde ihtiyaçları kadar ürün almalarıdır” dedi.

Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, son zamanlarda gündeme gelen ayçiçek yağı hakkında açıklamalarda bulundu. Arslan, “Gün içerisinde Tarım ve Orman Bakanlığımızdan yapılan açıklamada iki ülke arasındaki krizin, gıda piyasalarında arz eksikliğine yol açtığı iddiaları reddedilmişti. Stoklarımızda yeterli miktarda ayçiçek yağı bulunmasına rağmen, sosyal mecralarda yaşanan asparagas haberin etkisiyle vatandaşlarımızın Ayçiçek yağını ihtiyaçtan fazla alması stokları sıkıntıya sokarak, hem ihtiyaç dahilinde tüketim yapan vatandaşlarımızı mağdur edecek, hem de stokçuluk yapacak art niyetli kişilerin önünü açacaktır. Odamız üyesi gıda dağıtım firmalarımız ve marketlerimizle yaptığımız istişarelerde ilimizde stoklarda yeterince ayçiçek yağı olduğu tedarik zincirinin bozulmaması için vatandaşlarımızın ihtiyaç fazlası ürünü evlerinde stok etmemesinin önemi olduğu görülmüştür. Vatandaşlarımızdan öncelikli ricamız; ihtiyaçları kadar tüketim yaparak piyasaların seyrini ve tedarik zincirini bozmayacak şekilde ihtiyaçları kadar ürün almalarıdır” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 16
  • Hikmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim halka da ne anlatıyorsan inanıyor ;) onun için Kılıçdaroğlu anlatıyor anlatıyor %27 oyu alıyor. Yüce yarabbim yardımcımız olsun
    Cevapla
  • Vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu piyasayı etkileyen 2-3 gün önce 1,5 aylık stogumuz var. Eğer önlem alınmazsa sıkıntıya düşeriz diyen yağ üreticileri derneği başkanı idi sanırım. Bu adamın tutuklanması lazım. Piyasada yağların 2-3 katına çıkmasına neden oldu.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum birbirleriyle rekabet içinde olması gerekenlerin dernek çatısı altında ortak hareket etmesi ve piyasayı manipüle etmesinin önüne geçilmeli batıda olsaydı dernek başkanı hapsi boylamıştı bizde ise hiçbir şey yapmamış gibi hala konuşuyor.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ürünleri taşıyan depolayan büyük firmalar sıkı takibe alınmalı birkaç firma bunu elde etmiş ortalıkta istediği gibi karışıklık çıkarıyor
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazıkkar olsun olanı zulayana.
    Cevapla
  • Hacı 2 yıl önce Şikayet Et
    Geç bunları tarim kredi kooperatif bile ayçiçeği yağı satmıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle