Bakanlıktan 'vadesi geçmiş vergi borcu' kararı

Resmi Gazete'de yayımlanan "Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği"ne göre, vadesi geçmiş vergi borçları kamu alacaklarından mahsup edilebilecek.

GİRİŞ 05.03.2022 10:47 GÜNCELLEME 05.03.2022 16:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hak sahiplerinin vadesi geçmiş vergi borçları, ödemenin tamamı beklenilmeksizin, merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinden olan alacaklarından mahsup edilebilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığının ödeme belgelerinde vadesi geçmiş vergi borçları ile yasal tevkifat ve diğer kesintilerin mahsubuna ilişkin "Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, hak sahibine ait hak edişin tamamına ilişkin ödeme süreci tamamlanıncaya kadar, hak sahibinin vadesi geçmiş vergi borcunu ve diğer kesintilerini karşılayacak tutara kadar olan kısmı için ödeme emri belgesi düzenlenerek mahsuben ödeme gerçekleştirilebilecek.

Bu kapsamdaki ödemelere ilişkin işlemlerin elektronik ortamda yürütülmesine ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça belirlenecek. Bakanlık ayrıca tebliğ kapsamındaki işlemlerde kamu idareleri ve ödeme türleri itibarıyla farklı uygulamalar belirlemeye yetkili olacak.

Uygulama ile hem kamu alacağı hızlı bir şekilde mahsuben tahsil edilmiş olacağı hem de hak sahiplerinin, ödemelerin tamamını beklemelerinden kaynaklanan gecikme nedeniyle, verginin zamanında ödenmemesinden kaynaklı olarak faiz gibi yükler altına girmeleri ve vergi borcu nedeniyle kamu ihalelerine katılamamaları gibi mağduriyetleri önlenmiş olacağı bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    zamanin da ødemek ise ceza alirsin durmadan af olmaz o zaman halk akli basina gelir biraz durmadan her seye af
    Cevapla
  • Sezer 2 yıl önce Şikayet Et
    zam yok mu bugun
    Cevapla
  • mtdrgn 2 yıl önce Şikayet Et
    milyonlarca vergi borcunu silen hükümet, 27 günlük gss prim borcumu silmemekte kararlı. üstelik son 10 senedir devlet hastenesine neredeyse hiç gitmedim!
    Cevapla