Rusya-Ukrayna savaşı Türkiye'yi yağ krizine sürükleyebilir mi? Konu ile ilgili açıklama yapan Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Türkiye gelecek 15-16 adet yağ dolu geminin gelişinde problem olduğunu belirterek, Bununla ilgili Ticaret Bakanlığımız ile görüştük, onlar hemen gerekli aksiyonları aldılar. Tez zamanda sorunun çözülmesini umut ediyorum. Rusya'nın gaz akışı devam ediyor bizim de ürünlerimizin geleceğini ümit ediyorum. O zaman bir problem kalmayacak İnşAllah. Nisanın 15'ine kadar ürünlerimiz yeterli şekilde var. O gemilerde gelirse bir sorun kalmaz umarım. Ancak fiyatlar yükselişleri 1400 dolarlar seviyesinden 2000 dolar seviyesini geçti. Bu hiç birimizin etki edebileceği bir şey değil, bu savaş hali bütün dünyada durum bu dedi.

Yorumlar 96 Yorum Var
  • Tual 07.03.2022 12:13
    Gemilere yüklenmiş yağ neden Türkiyeye gelemiyor?
  • 1071 06.03.2022 13:32
    Bakıyorum bazı yorumlara devlet hiç ekilecek toprak bırakmasın deniyor.siz bir torba gübrenin bir litre mazotun bir çuval yemin fiyatı ne oldu biliyor musunuz biz eskiden köyümüzde buğday'ı ayçiçeği'ni kendimiz üretirdik. hayvancılık yapar peynirimizi yoğurdumuzu kendimiz yapardık şimdi ise üretmeden tüketmeyi öğrendik neden ???? Bir üretici ürettiği ürünlerin hakkını alamazsa daha çooook insanlar marketlerde ucuz yağ kuyruklarında bekler!!!!!!
  • Mami 05.03.2022 23:35
    Devlet Tarimda acilen seferberlik ilan etmesi lazim ekilmeyen toprak kalmaması gerekir . Çifciye devlet destekli para yerine gübre ve mazot vermesi daha mantıklı .Nasıl ki Savunma saatinde hamle yapmaya başladık tarımda da acilen yapılması lazım .Yoksa pahaliligin önüne geçemez .Biz Karedeniz insanı olarak fındık çay pirinc kivi v.s gibi meyve ve kuruyemişleri üretiyor Türkiye'nin kalkınmasında katkıda bulunuyorsak .Herkes arazisini devlet devlet ve millet elele verip topraklarımıza sahip çıkalım.Hem biz kazanalim hem ülkemiz insallah.
  • KARTAL 05.03.2022 08:29
    millet alışmış 08:00/18:00 asgari ücrete talime köyler kaderine terk edilmiş ne eken var ne bir inek bakan sonra her şey pahalı ve dıştan gelir tabi nasıl olacaktı
  • Uçtu uçtu 05.03.2022 05:27
    Bizim ekomomi uçuyordu. Uçtu. Herhalde 2023 de göremiyeceksiniz
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek