Rusya'dan dünya devlerine yeni tehdit! Stoklar tükenmeye başladı

Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı Andrey Belousov, ülkede üretimlerini durdurup çalışanlarını işten çıkartan yabancı şirketlere, iflas süreçlerini hızlandırarak müdahale edeceklerini söyledi.

GİRİŞ 04.03.2022 15:37 GÜNCELLEME 04.03.2022 16:14
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı Andrey Belousov, yaptırımlar nedeniyle Rusya’dan ayrılan yabancı şirketlere ilişkin yaptığı açıklamada, şirketlerin iflas süreçlerini hızlandıracaklarını kaydetti.

Rusya’daki yabancı şirketlerin önünde üç seçenek bulunduğunu belirten Belousov, “İlk seçenek, şirketin Rusya'da faaliyetlerine devam etmesi ve aynı zamanda üretim için gerekli hammadde, malzeme tedarikini sağlaması ve çalışanlarına yükümlülüklerini yerine getirmesidir.” dedi.

Dünya Bankası'ndan korkutan uyarı: Sınırların ötesine geçtiDünya Bankası'ndan korkutan uyarı: Sınırların ötesine geçti

Belousov, yabancı şirketlerin ikinci seçeneği olarak hisse devrine işaret ederek, “İkinci seçenek, yabancı hissedarların paylarını yerel ortaklara devretmeleridir. Bu şirketler gelecekte Rusya pazarına geri dönme fırsatına sahip olacaklar. Bazı yatırımcılar zaten bu fırsattan yararlandı.” diye konuştu.

Üçüncü seçenekte ise Rus hükümetinin şirketlere müdahalede bulunacağını kaydeden Belousov, “Şirket Rusya'dan ayrılmaya karar verir, üretimi kapatır ve çalışanları işten çıkarırsa, hızlandırılmış iflas süreci ile müdahale edeceğiz. Çünkü bizim mutlak önceliğimiz vatandaşlarımızın istihdamını ve sosyal refahını korumaktır.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 42
  • Namık 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu nato nerdeydi abede afganistanı ıragı bombalarken safaridemi
    Cevapla
  • Kürşat 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusyaya be olur ki hiç! Biraz rahatı bozulur sonra kocaman ülkeye döner ve derki yeterimce Madenim var! Avrupaya ne düşer gelecek kış sandalye yakmak düşer!
    Cevapla
  • aga 2 yıl önce Şikayet Et
    düşman ülkelerin ahlaksızlığına karşı gayet ahlaki bir hamle..
    Cevapla
  • Alperen 2 yıl önce Şikayet Et
    İkinci bir kuzey kore doğuyor
    Cevapla
  • gökhan bulut 2 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar henüz neyin ne olduğunu anlamadılar ama bu işden Rusya çok zararlı çıkar. Zaman geçtikçe ambargolar Rusyayı çökertmeye başlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle