Başkan Erdoğan'dan elektrik faturası müjdesi! İndirim geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, elektrik faturalarıyla ilgili beklenen müjdeyi verdi.

GİRİŞ 28.02.2022 21:18 GÜNCELLEME 28.02.2022 23:09
Bu Habere 164 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, elektrik faturalarıyla ilgili milyonlarca kişinin merakla beklediği kararları açıkladı.

Başkan Erdoğan ayrıca lisans öğrencilerine de iyi haberi verdi.



BAŞKAN ERDOĞAN, ELEKTRİK FATURALARIYLA İLGİLİ YENİ DÜZENELEMYİ DUYURDU

Başkan Erdoğan açıklamasında, ''Elektrik tarifelerindeki yeni düzenlemeyi de bugün netleştirdik. Meskenler ile tarımsal sulama da kullanılan elektriğin KDV’si yüzde 18 den 8’ e düşürülmüştür. Meskenlerdeki düşük tarife sınırı günlük 8 kilovatsaate, aylık 240 kilovatsaate yükseltilmiştir. Bir başka ifadeyle mesken abonelerinin yıllık 7 milyar lira daha az fatura ödemesi temin edilmektedir.Ticarethane statüsündeki elektrik abonelerinin günlük 30 kilovatsaate, aylık 900 kilovatsaate kadar tüketimi olan ilk dilimine yüzde 25 indirim uygulanacak. Bu şekilde, esnaf ve sanatkarlarımızın da yıllık 7 milyar lira daha az fatura ödemesini sağlamış oluyoruz.'' ifadelerini kullandı.





LİSANS ÖĞRENCİLERİNE BURS MÜJDESİ

Erdoğan bir müjde de öğrencilere verdi.

Erdoğan, ''Öğrencilere ve araştırmacılara TÜBİTAK'dan sağladığımız burslarda ciddi iyileştirmeler yapıyoruz. Lisans öğrencisi bursu bin 250 liraya çıkarıyoruz. Aynı şekilde başarı performanslarına göre yüksek lisans öğrencileri 3 bin il4,250 doktora, 5 bin 500 -7500 arası, doktora sonrası araştırmalarda, 7,500 -10 bin arasında aylık burs alabileceklerdir. Stajyer araştırma burs programını uygulamaya almıştık. STAR programını yeniden açıyoruz. Bugün almaya başlayacağımız çağrı ile 2300 öğrencimizi destekleyeceğiz.'' dedi.



YORUMLAR 164
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Maaşım ayın 20 de bitti. İndirim olsa ne olur olmasa ne olur. Dört bir koldan maaşıma saldırdılar.
    Cevapla
  • hedef2023 2 yıl önce Şikayet Et
    mesele zam konusu fakat zamı yap sonra müjde devletin alacağı kdv yi indirdik çok kötü bir durum bu şirketler karı 2 ye katlamış durumda şunu bilmenizi isterim verilen maaşların alım gücü düştü 100 tl 10 lira oldu vatandaş bundan perişan dış ülkelerde böyle diyorsunuz fakat verilen maaşları belli bunuda söyleyin o zaman bu bir çözüm değil
    Cevapla
  • Köroğlü 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ye 4 nükleer santral acilen temelleri atılmalı...ülkenin vatandaşına hisseleri satılarak milletin malı olmalı parasını faize altına borsaya yatıranları bu yatırıma çekilmeli....temiz kar bereketli kazanç halka dağıtılır ve tüm çalışmalar halk ortak olursa faizcilikten kurtulmuş altın dolar depolamazdan kurtulmuş paramızı milli yatırımlardan kullanarak yabancıdan da kurtulmuş oluruz...milli temiz ekonomi kazançlar halka ödenerek ...vatandaş kalkınmış olur...Aaaa döviz artı aaaa altın fırladı derdi de biter...haydi varmısınız devletlum .
    Cevapla
  • Abdurrahman 2 yıl önce Şikayet Et
    KDV indirimi devletin şirketlere boyun eğmesidir . şirketlere söz geciremeyip kendinden ödün veriyorsun gıda sektöründe de aynı şey oldu marketlere söz geciremeyip kdv indirildi bu acizliktir
    Cevapla
  • ramazan 2 yıl önce Şikayet Et
    devlet sattı ben aldım vergimi de veriyorum. O zaman ister 1 tl ister 10 tl kar ederim sana ne diyor o şirketler. devir değişti eskiden asker hükümet devirirdi şimdi şirketler devirecek. ben zamanından beri diyorum stratejik önemdeki yerler satılmamalıydı.
    Cevapla
  • Duzceli 2 yıl önce Şikayet Et
    İndirim degil bu zammin birazini geri almadir ,indirim diye yaniltmayin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle