Putin'e büyük şok! Dev Rus bankası batış noktasında

Avrupa Merkez Bankası (ECB), Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın bazı Avrupalı ​​yan kuruluşlarının, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının itibar maliyeti nedeniyle batış noktasında veya batma olasılığının yüksek olduğunu duyurdu.

Putin'e büyük şok! Dev Rus bankası batış noktasında
Putin'e büyük şok! Dev Rus bankası batış noktasında
GİRİŞ 28.02.2022 10:24 GÜNCELLEME 28.02.2022 14:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ECB'den yapılan açıklamada, 2021 sonunda 13,6 milyar euro varlığa sahip Sberbank Europe AG ile Hırvatistan ve Slovenya'daki yan kuruluşlarının son günlerde hızlı bir mevduat çıkışı yaşadığı, borçlarını ödeyememesi veya diğer yükümlülüklerini vadesi geldiği zaman yerine getirememesinin muhtemel olduğu belirtildi.

"AB'DE MEVDUAT GARANTİSİ 100 BİN EURO"

Açıklamada, "Sberbank Europe AG ve iştiraklerinde, jeopolitik gerilimlerin itibar etkisinin bir sonucu olarak önemli mevduat çıkışları görüldü" denildi.

Bunun söz konusu bankalarda likidite pozisyonunun bozulmasına yol açtığı belirtilen açıklamada, bu bankalarda likiditede pozisyonunu düzeltmek için mevcut hiçbir önlem olmadığı vurgulandı.

Bu arada, Sberbank Europe AG'nin Macaristan, Çekya, Sırbistan ve Bosna-Hersek de dahil olmak üzere Avrupa bankacılık birliği dışında da yan kuruluşları bulunuyor.

AB'de mevduat sahibi başına mevduat garantisi 100 bin euro.

Washington yönetimi, geçen hafta Sberbank dahil olmak üzere Rusya'nın 5 bankasına Moskova'nın Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle yaptırım uygulama kararı almıştı.

SBERBANK HİSSELERİ YÜZDE 70 DEĞER KAYBETTİ

Rusya Merkez Bankası bugün Moskova Borsası'nın kapalı kalacağını duyurdu. Ancak Londra Borsası'nda işlem gören Rus hisselerinde sert düşüşler yaşandı.

Londra Borsası'nda Sberbank hisseleri yüzde 70 değer kaybetti. Online bankacılık hizmetleri sunan bir diğer Rus kuruluşu Tinkoff da yüzde 69.8 düştü.

YORUMLAR 1
  • Bankacı 2 yıl önce Şikayet Et
    yan kuruluşları diyor kendisi demiyor haberi düzgün okumakta fayda var Enerjiyi kontrol eden bi ülkenin bankasını batıramazsınız
    Cevapla