TMO'dan ayçiçek yağı kararı

Toprak Mahsülleri Ofisi, 6 bin ton ham ayçiçek yağı ihtal etme kararı aldı. Yağ sevkiyatlarının önümüzdeki ayın başında başlaması bekleniyor.

TMO'dan ayçiçek yağı kararı
TMO'dan ayçiçek yağı kararı
GİRİŞ 26.02.2022 16:43 GÜNCELLEME 26.02.2022 16:43
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO), uluslararası ihaleyle 6 bin ton ham ayçiçeği yağı aldı.

Ticaret kaynakları, navlun dahil ancak sigorta maliyetleri hariç (c&f) ton başına 1,474.90 dolara Prime ticaret şirketinden alım yapıldığını belirtti.

Dünya'nın aktardığına göre kaynaklar, Türkiye'de özel sektörde mart teslimatlı ayçiçeği yağı için talebin az olması nedeniyle ilk teklif edilen fiyatın düştüğünü ifade ettiler.

Sevkiyatların 2-25 Mart arasında Tekirdağ limanına yapılması bekleniyor. İhaledeki miktar ve fiyatlar nihai onaya tabi olacak.

YORUMLAR 26
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ay çiçeği yağı neden ithal ediyoruz? İyice batsın diye mi yerli çiftçi? Toprak mahsulleri ofisi üreticiden mal toplar ithalat yapmak nedir? Hani yerli milliydik? Nasıl yabancı ay çiçeğini ithal ederek yerli milliyiz? Nass var diye diye ekonominin içine tükürdünüz. Bilmiyorsanız, beceremiyorsanız bırakın artık. 5 yılda bir iktidar mutlaka değişmeli, yoksa kaşarlanıp laf söz dinlemez oluyor.
    Cevapla
  • Memo 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka De gettt hadeee
    Cevapla
  • Fuat 2 yıl önce Şikayet Et
    TMO, sahtekar stokçuların ve ülkesine düşman muhalefetin ve onların piyonu olan senin gibilerin oyununu bozup vatandaşı korumak için ithalat yapıyor. Bize yerlilik edebiyatı yapmayın, biz sizin ciğerinizin kaç para olduğunu biliriz.
    Cevapla
  • zekibey 2 yıl önce Şikayet Et
    Bilinçsizce bir faiz indirimi ülkeyi ne hale getirdi...Hersey hayal oldu memlektte yağ konuşuluyor...Bir.zmanlar şeker buğday ayçiçek pamuktan gecilmeyen ve ucuzlugun merkezi olan anadolu sağolsun ac gözlü yoneticiler sayesinde memleket ne hale geldi..Simdiye kadar neden bu faize dokunulmadi ..Üretiyoruz ama sadece vergi onun haricinde teknoloji namina bir iha siha var o da sagolsun damat bey sayesinde ..Bir araba , bir ev hayal oldu bir telefonu iki maaşla aliyoruz..Yine bankalarin kucagina itiliyor bu millet ne zaman düzelecek Reis milletin senden beklentiisi yüksek . Enflasyon düşecek diyorsunz hafta bir yakita zam geliyor
    Cevapla
  • Mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    Zam gelecek
    Cevapla
  • Musti 2 yıl önce Şikayet Et
    Fiyatlar Türkiye de Dünya dan daha pahalı kazanan yabancı ezilen garip vatandaşlar
    Cevapla
  • Can Polat 2 yıl önce Şikayet Et
    Dağa tasa çabucak yanıveren orman agaci dikecegimize zeytin diksek de faydalansak daha iyi olmazmi.
    Cevapla
  • Gariban çiftçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Zeytinde ne yanar bir görsen şaşırırsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle