Fransa, Rusya'nın SWIFT'ten çıkarılmasından yana

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Rusya'nın uluslararası para transferi sağlayan SWIFT sisteminden çıkarılmasından yana olduklarını bildirdi.

Fransa, Rusya'nın SWIFT'ten çıkarılmasından yana
Fransa, Rusya'nın SWIFT'ten çıkarılmasından yana
GİRİŞ 25.02.2022 22:59 GÜNCELLEME 25.02.2022 23:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Le Maire, Avrupa Birliği (AB) Ekonomi Bakanları Toplantısı'nın ardından yaptığı basın toplantısında, Avrupa ülkeleri arasında Rusya'nın bu sistemden çıkarılması konusunda çekincelerin olduğunu, Fransa'nın ise bu ülkeler içinde yer almadığını ve Rusya'nın bu sistemden çıkarılmasından yana olduklarını belirtti.

Le Maire, Fransa'nın AB dönem başkanlığını üstlendiği için diğer ülkelerin görüşlerini dikkate aldığını kaydetti. Bu konuyu AB Komisyonu ve Avrupa Merkez Bankası ile değerlendireceklerini ifade eden Le Maire, bunun kararının gelecek saatlerde alınacağını, Avrupalı ülkeler arasında mutabakat oluşması gerektiğini söyledi.

Le Maire, Rusya'yı yaptırımlarla ekonomik ve politik olarak zayıflatmak istediklerini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Halil 2 yıl önce Şikayet Et
    Çıkarsınlar da görelim bakalım, imkanı yok çıkaramazlar, piyasa akılalmaz derecede yükselir karaborsa oluşur kendi ayaklarına sıkıyorlar, onlarda biliyor bunu.
    Cevapla
  • Kurtuluş yanık 2 yıl önce Şikayet Et
    Çıkaramazlar almanya karşı geliyor çünki 60 milyar avroluk ithalat ihracat var aralarında birde 300 milyar avroluk açık hesaplar var bu durumda nasıl vazgeçecek ödeme trafiğinden yaptırımlar afaki hiç bir şeye yaramaz
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Fransa dogru karar vermis rusya derhal Swift den cikarilmali bir dahada alinmamali
    Cevapla