Benzine zam geldi kuyruklar oluşturdu! İstasyonlar yakıt vermiyor iddiası

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla brent petrolün 100 doları aşması akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıdı. Benzin ve Motorine bu gece gelecek zam öncesi akaryakıt istasyonlarında vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Zam öncesi yakıt almak isteyenler bazı vatandaşlar sosyal medyadan bayilerin yakıt satmadığını iddia etti.

Benzine zam geldi kuyruklar oluşturdu! İstasyonlar yakıt vermiyor iddiası
Benzine zam geldi kuyruklar oluşturdu! İstasyonlar yakıt vermiyor iddiası
GİRİŞ 25.02.2022 21:03 GÜNCELLEME 25.02.2022 21:07
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk'ı tanımasından kısa süre sonra Ukrayna'ya saldırdı. Saldırıdan sonra brent petrolün varili 100 doları aşarak 8 yılın zirvesine çıktı. Bu gelişme Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıdı.

STASYONLARDA KUYRUK

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) yapılan açıklamaya göre, benzine 1 lira 61 kuruş, motorine ise 1 lira 51 kuruş zam geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak zam, pompaya yansıyacak. Ancak vatandaşlar, gece yarısından itibaren geçerli olacak zamlı tarife üzerinden akaryakıt almak istemeyince istasyon önlerinde uzun kuyruklar oluştu.

BENZİN VE MOTORİN LİTRESİ KAÇ LİRA OLACAK?

Zammın ardından Ankara'da ortalama 15,24 liradan satılan benzinin litre fiyatı 16,85 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 15,15 liradan 16,76 liraya, İzmir'de 15,26 liradan 16,87 liraya çıkacak.

Ankara'da ortalama 15,57 liradan satılan motorinin litre fiyatı 17,08 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 15,48 liradan 16,99 liraya, İzmir'de 15,57 liradan 17,08 liraya yükselecek.

İSTASYONLAR YAKIT VERMİYOR İDDİASI

Zam öncesi akaryakıt almak için istasyonlara giden vatandaşlar bazı bayilerin zam öncesi fırsatçılık yaparak akaryakıt satmadığını iddia etti. Söz konusu iddia ile ilgili vatandaşlar sosyal medyadan bayilere tepki gösterdi.

YORUMLAR 46
  • vatan sever 2 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bakıyorumda 20 yıldır yapmadığı hizmet kalmayan ak partiyı son üç ayda yerden yere vuruyorlar sanki bu zamlar Türkiyedeymiş gibi sanki ak parti gidince diğerleri bedava dağıtacak
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    2008 de petrol 165 doları gördü. İçeride bu kadar pahalı değildi
    Cevapla
  • Fuat 2 yıl önce Şikayet Et
    Satmadık bir yer bırakmasan %3 döviz ve petrol ürünleri artış olunca Türkiye yi ilk terk edecekler %11 zam yapar sebeb olanın iki cihanda yüzü gülmez inşallah
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Araçlarınızı ya elektrikliye cevirin yada elektrikli Arac alın kurtulun bu çileden .. çünkü Elektrik Pahalı olsada en kar'lısı ,Tasarruflusu Elektrikli Araçlardır .. Örnek Benzinli bir Araç bu Zamlarla hesaplarsak 100 Kilometrede en az 80 -100 Lira yakar Oysa Bu Elektrik Zamlarına ragmen Elektrikli bir Araç 100 Kilometrede en fazla 10- 15 Lira yakar.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Cahil Türk LPG de ucuzdu, hükümetimiz onun da gereğini yapar
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bundan sonra Ya Elektrikli Araç Al yada Aracını Çevir Elektrikliye Kurtul bu Çileden. :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle