Piyasalarda ibre tersine döndü! Dolar ve altın eriyor

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri operasyon sonrasında negatif seyreden piyasalar iki ülke tarafından yapılan müzakere açıklamalarıyla birlikte pozitife döndü.

Piyasalarda ibre tersine döndü! Dolar ve altın eriyor
Piyasalarda ibre tersine döndü! Dolar ve altın eriyor
GİRİŞ 25.02.2022 16:06 GÜNCELLEME 25.02.2022 16:23
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e müzakere masasına oturma teklifi yaptı. Ukrayna Telegram hesabında yayınlanan görüntülü konuşmasında, “Rusya Devlet Başkanı’na (Vladimir Putin) bir defa daha seslenmek istiyorum: gelin, insanların ölmelerini durdurmak için müzakere masasına oturalım” ifadelerini kullandı. Çağrıya Moskova’nın cevabı da gecikmedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, üst düzey müzakerelere hazır olduklarını açıkladı.

Piyasalarda Ukrayna-Rusya gerginliğinin oluşturduğu negatif hava iki ülke tarafından gelen müzakere açıklamalarıyla dağılmaya başladı.

Rusya ve Ukrayna geriliminin Rus güçlerinin ülkeyi işgale başlamasıyla yerini sıcak çatışmaya bırakması dün TL cephesinde sert satışlara neden olmuş ve TL gelişen ülke paralarından negatif ayrışmıştı.

Dolar

DOLAR 14 TL’NİN ALTINA İNDİ

Jeopolitik endişelerin tetiklediği yükseliş sonrası dolar/TL dün sabah 14 liranın üzerine çıkmış ve gün içinde 14.60’a kadar yükselmişti. Bugün gelen açıklamalarla birlikte dolar yüzde 1,7’in üzerinde değer kaybederek yeniden 14 TL’nin altına indi. Dolar/TL kuru şu sıralarda 13,78 TL seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL ise 15.56 seviyesinde.

Altın

ALTINDA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

ABD’nin Rusya’ya yönelik yapacağı yaptırımları açıklamasının ardından 1,5 yılın zirvesinden dönen altında ise düşüş sürüyor. Risk iştahının bir miktar toparlanması ve müzakere açıklamaları sonrası gram altın 900 TL’nin altına geriledi. Gram altın şu sıralarda 839 TL seviyesinden işlem görüyor.

Borsa

BORSA İSTANBUL'DA ARTIŞ YÜZDE 5'İ GEÇTİ

Borsa İstanbul'da dün yaşanan sert kayıplar, bugün telafi ediliyor. Güne yüzde 1,72'lik değer artışıyla 1.883 puanda başlayan BİST 100 Endeksi, gününün ikinci bölümünde kazançlarını artırdı.Endeks gün ortasında yüzde 3,4 civarı yükselişle 1.913 puandaydı. Gün içi en yüksek seviye olarak 1.947 puanı gören BİST 100, 15:00 sularında kazançlarını yüzde 5'in üzerine kadar taşıdı. 

YORUMLAR 38
  • Papatya 2 yıl önce Şikayet Et
    Dolar altın eriyormuş oda birşeymi insanlık eriyor
    Cevapla
  • Mete 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde ki asıl sorun dolar çıktı çıkacak çıkıyor derken yapılan zamların yerinde kalması. Dolar düşse $1=₺1 olsa Brent petrol 10 dolara düşse bile bizdeki benzin mazot düşmez aynı kalır. Dolar tarihî zirveden 13TL düştü bizdeki petrol fiyatları artmaya devam ediyor.
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyi döviz ve altına endeksleyen bir yapı var. Bunun sonucunda birileri diğerlerini soyuyor. Dövize talep olmasa döviz düşer, dışardan alınan başta petrol olmak üzere bir çok ürünün TL olarak maliyeti düşer. Ama bunu düşünüp hesaplayacak akıl yok. Vay Rusya'ya yaptırım geldi, petrol fiyatı fırladı, doğalgaza zam gelir, koş döviz al. Sonra talep var diye döviz fiyatı artınca dışardan 100 dolar karşılığı 1350 TL'ye alınacak bir varil petrol için 1450 ödersiniz. Üstüne birde spekülatörler devreye girer dövizde köpük fiyat oluşur. Bir varil petrol için daha fazla çalışırız, kazancımıza daha az döviz alır, çifte kavrulmuş zarar çekeriz.
    Cevapla
  • Ver Mehteri 2 yıl önce Şikayet Et
    Şaka gibi dolar eridi benzin mazot uçtu Arkadaş bir gün fiyat çıktı geri geldi ama vatandaşın cebinden çıkacak olan daha geri gelmez.
    Cevapla
  • Rachy 2 yıl önce Şikayet Et
    Putin yatacak yerin yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle