Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi: Uluslararası uçuş trafiği durdu

Rusya'nın Ukrayna saldırısının başlamasıyla Doğu Avrupa ülkesinin semalarında uluslararası uçuş trafiği durdu. Türkiye'nin önemi bir kez daha bu fotoğrafla ortaya çıktı. Türk hava sahasında yoğunluk yaşandı.

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi: Uluslararası uçuş trafiği durdu
Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi: Uluslararası uçuş trafiği durdu
GİRİŞ 24.02.2022 12:13 GÜNCELLEME 24.02.2022 20:16
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Rusya, sabah saatlerinde Ukrayna’ya askeri müdahaleye başladı, şehirlerden peş peşe patlama sesleri duyuldu. Ukrayna şehirlerine füze saldırıları düzenlenirken, bölgede hiçbir sivil uçuş görünmüyor. Ukrayna Devlet Hava Trafiği Servisinden yapılan açıklamada, yüksek risk nedeniyle Kiev saatiyle 02.45'ten itibaren sivil uçaklara hava sahasının kapatıldığı duyurdu.

TÜRKİYE'NİN ÖNEMİ BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI

Rusya’nın askeri operasyon sinyallerinin güçlenmesinin ardından sivil uçaklar, Türk hava sahasına yöneldi ve Ukrayna hava sahası tamamen boşaldı. Uçuş radar kayıtları, Karadeniz Kuzeyi’ndeki tüm uçuşların Türk hava sahasına yöneldiğini gösteriyor.

Flightradar24’deki kayıtlar, Türk hava sahasındaki yoğunluğu net olarak gösteriyor. Ortadoğu,Uzakdoğu ve Akdeniz bölgesi kaynaklı uçakların tümü Türk rotasını kullandı.

YÖN DEĞİŞTİREN UÇAKLAR

Uçuş trafiğinin durduğu hava sahası, Flightradar24.com haritasında açık şekilde göründü.

Uçuş izleme sitesi FlightRadar24'ten alınan ekran görüntüsü, Ukrayna çevresinde yön değiştiren uçakları gösteriyor.

UÇUŞLARIN DURDURULMASI ÇAĞRISI

Hava sahası izleme grubu Safe Airspace, Rus saldırısı başlamadan birkaç saat önce Ukrayna hava sahası için uçuşların durdurulması çağrısında bulunmuştu.

Safe Airspace, buna gerekçe olarak bölgede sivil uçakların yanlışlıkla vurulabilmesini ya da düzenlenecek bir siber saldırının hava trafiği kontrolünü hedefleyebilmesini göstermişti.

RİSK SEVİYESİ KIRMIZI

Grup ayrıca, risk seviyesini kırmızıya yani 'uçmayın' olarak da güncellemişti.

Söz konusu gerilim ve belirsizliğin yüksek olduğunu vurgulayan kuruluş, “Bu durum sivil havacılık için önemli risklere yol açıyor.” ifadesini kullanmıştı.

Ayrıca Wizz Hava Yolu şirketi, Ukrayna'daki tüm operasyonlarını askıya aldı.

Kiev Havalimanı’nda insanlar mahsur kaldı

RUSYA DA UÇUŞLARI DURDURDU

Rusya’nın Ukrayna topraklarına saldırmasının ardından her 2 ülkede de gerilim artmaya devam ederken, Rusya Federal Havacılık Ajansı duyuru yayınladı.

Donbas Bölgesi’ne yakın noktalarda bulunan havaalanlarında yurt içi ve yurt dışı tüm uçuşların iptal edildiği belirtilerek, “2 Şubat 2022'den, 2 Mart 2022 tarihine kadar Rusya'nın güneyindeki Rostov, Krasnodar, Anapa, Gelencik, Elista, Stavropol, Belgorod, Bryansk, Orel, Kursk, Voronej, Simferopol kentlerine tüm uçuşlar geçici olarak durdurulmuştur. Uçuş kısıtlamaları kaldırıncaya kadar havaalanlarına gidilmemesi şiddetle tavsiye edilir.” denildi. 

POLONYA UÇAKLARINI GÜVENLİ BÖLGELERE YÖNLENDİRDİ

Polonya, tüm Ukrayna uçuşlarını iptal etti. Ukrayna'ya giden sivil uçaklar güvenli bölgelere yönlendirildi.

THY SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Ukrayna hava sahasının kapatılması sebebi ile bugünkü tüm Ukrayna seferlerimiz iptal edilmiştir.” açıklamasında bulundu. 

PEGASUS SEFERLERİ İPTAL ETTİĞİNİ DUYURDU

"24.02.2022 Tarihli Ukrayna Seferlerimiz İptal Edilmiştir. Ukrayna hava sahası kapatılmıştır ve bugünkü Ukrayna seferlerimiz iptal edilmiştir. Değişiklik ya da iade işlemlerinizi; https://www.flypgs.com/bilet-islemleri ve Mobil Uygulamamız aracılığıyla ya da 0850 250 67 02 numaralı çağrı merkezimiz üzerinden ücretsiz olarak yapabilirsiniz
Ukrayna varışlı seferlerimizde seyahatlerinde değişiklik yapmak yapmak isteyen yolcularımızın 13 Şubat 2022 tarihinden önce satın alınan biletler için ücretsiz açığa alma, değişiklik veya kesintisiz iade hakkı bulunmaktadır. 28 Şubat 2022 tarihine kadar olan biletler için geçerlidir.

YORUMLAR 19
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Nato nun önemi desek daha doğru
    Cevapla
  • Asiye 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet Türkiye yaşak
    Cevapla
  • abbas 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunun neresi önem anlayamadım, adamlar yukardan uçup gidiyor hava kirliliğinden başka bişe bırakmıyor.
    Cevapla
  • Levrock 2 yıl önce Şikayet Et
    Bedava girmiyor ucaklar hava sahamiza, her biri para veriyor
    Cevapla
  • Doğrucu 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ve Türkler ile her alanda işbirliğinden ve ortaklıktan kaçan her ülke bedel öder böyle. Türkiye kalkınmasın güçlenmesin diyerek haince fikirlerle daha çok zarara uğrarsınız. Görün artık Türkler bütün insanlığın dostudur. Düşmanlarının da en büyük kabusudur. Türkiye'ye dost olursan mutlaka kazanırsın. Düşman olursan pişman olursun.
    Cevapla
  • İslam Sancağı 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ihracatını AB-D'den Asya ve Afrika bölgesine kaydırmalı, ihracatımızın çoğunu AB'ye yaptığımız için ekonomik ambargo korkusuyla Yunanistan gibi çapulcu ülkelere gerektiği cevabı veremiyoruz, Misak-ı Milli topraklarımızı bu ekonomik ambargo korkusu yüzünden geri alamıyoruz. Türkiye'de misak-ı milli sınırlarını acil ilhak etmeli. Böylece enerji sorunu da ortadan kalkar. Her sene 50 milyar dolar döviz enerji için yurt dışına çıkmak zorunda kalmaz, biz kendi hakkımız olanı almıyoruz yanı başımızda pkk/ypg teröristleri hakkımız olanı gasp edip para kazanıyor üstüne bize saldırıyor çaldıkları ile.
    Cevapla
  • Ufuk 2 yıl önce Şikayet Et
    İhracat tüm dünyaya yapılmalıdır.dünya pazarlarına açılmalıyız.çok şükür ihracatımız her gün artmakta.2001 de 36 milyar dolardan 2022 de 223 milyar dolara yükseldik.ve onlarca yeni fabrikalar kuruluyor.organize sabayi bölgeleri dar gelmeye başladı.inşaallah önümüzdeki on sene içinde çok rahat 1 trilyon dolara ulaşacağız inşaallah almanyaya yetişeceğiz.inşaa ülkemiz hızla zenginleşecek.işsizlik taban yapacaktır.
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul Havalimanı tamda bu yoğunluğu kaldıracak kapasitede.
    Cevapla
  • Trtr 2 yıl önce Şikayet Et
    koş işte öyle, ver terörist ittifakına oyunu zaten veriyorsunda karnınız doydu bu hükümetle refahı arttı herkesi bakın bu kadar yüksek fiyatlara rağmen çarşı pazar dolu milletin alım gücü arttı ama hainlik varsa kökte patates , soğanın suçu neki
    Cevapla
  • Yasar 2 yıl önce Şikayet Et
    işte öyleye cevap Hadi len
    Cevapla
  • pusula 2 yıl önce Şikayet Et
    hava sahası açıldı hava alanı değil,
    Cevapla
  • Bu arada 2 yıl önce Şikayet Et
    "İşte öyle"dinilen zavallı ,ne yapalım açmayalım mı havaalanını. Hep siz biliyorsunuz.
    Cevapla
  • işte öyle 2 yıl önce Şikayet Et
    şart mı? biraz dik durup hadi len demek daha iyisi değil mi? illa bezirgan kafası. deve mi kazanacaksın bu fırsatçılıkla... marketlerde artan fiyatların sebebi de aynen senin gibi düşünen bezirganlar d3ğil mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle