EPDK duyurdu: Yaşam destek cihazlarına bağlı vatandaşların elektriği kesilmez

EPDK'nın mevzuatına göre yaşam destek cihazlarına bağlı olarak yaşayan vatandaşların elektrik borçlarının ödenmediğinde elektriklerinin kesilmesinin söz konusu olmadığı ilgili raporun şirkete göndermesinin yeterli olduğu belirtiliyor

EPDK duyurdu: Yaşam destek cihazlarına bağlı vatandaşların elektriği kesilmez
EPDK duyurdu: Yaşam destek cihazlarına bağlı vatandaşların elektriği kesilmez
GİRİŞ 24.02.2022 10:22 GÜNCELLEME 24.02.2022 10:25

Sözcü Gazetesi'nin 'Elektrik zammı nefes kesiyor' başlıklı haberEnerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Tüketici Hizmetleri yönetmeliğinde açıkça haberin gerçeği yansıtmadığı maddeler halinde belirtiliyor.

Yapılan haberde 'Hayatı solunum cihazına bağlı hastaların faturalarını ödemezse elektrikleri kesileceğini' iddia etti. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), sağlık raporunu dağıtım şirketlerine ileten vatandaşların faturalarının kesilmeyeceğini talep edilmesi halinde taksitlendirme yapıldığı yönetmelikte açıkça yazıyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'nın Tüketici hizmetleri yönetmeliğinde tüketicilerin korunması ve desteklenmesi dokuzuncu bölümde detaylı bir şekilde açıklanmıştır.

MADDE 52 – (1) Dağıtım şirketleri elektrikle çalışan diyaliz destek ünitesi, solunum cihazı ve benzeri mahiyette yaşam destek cihazlarına bağımlı olan ve destekleyici belgelere sahip tüketicilerin yazılı başvurusu halinde bu tüketicilerin yaşadığı kullanım yerlerine ait perakende satış sözleşmeleri ve ikili anlaşmaları kayıt altına alır.

TALEP EDİLMESİ HALİNDE TAKSİT

(2) Geçerli sağlık raporunu dağıtım şirketine ibraz eden söz konusu tüketicilerin usulüne uygun elektrik tüketimi nedeniyle oluşabilecek borçlarından dolayı elektrikleri kesilmez ve borcun ödenmesine ilişkin taksitlendirme talep edilmesi halinde taksitlendirme tedarikçiler tarafından yapılır. Taksitlendirme süresi azami dört aydır.

(3) İlgili dağıtım şirketi tüketicinin elektriğinin kesilmemesi için tüketicinin tedarikçisi olan şirkete, raporun kendisine ibraz tarihinden itibaren 3 iş günü içinde bilgi vermekle yükümlüdür.

(4) Dağıtım şirketi tüketiciye sağlık raporunun süresinin sona ereceğine ilişkin bilgilendirmeyi sağlık raporunun süresinin sona erme tarihinden en az 20 gün önce yapar. Tüketici ibraz ettiği sağlık raporunun süresinin sona erme tarihinden itibaren 30 gün içinde, geçerli raporunu dağıtım şirketine bildirmekle yükümlüdür. Söz konusu sürenin dolmasına rağmen raporunu ibraz etmeyen tüketiciler ilgili dağıtım şirketince tüketicinin tedarikçisine tüketiciye tanınan 30 günlük süreyi takip eden 3 iş günü içerisinde bildirilir ve tüketicinin elektriği mevzuatın düzenlediği hallerde kesilebilir.

PLANLI-PLANSIZ KESİNTİLER HABER VERİLİR

(5) Planlı elektrik kesintileri söz konusu olması durumunda bu tüketiciler elektrik dağıtım şirketleri tarafından tüketicinin belirlediği iletişim aracıyla öncelikle bilgilendirilirler.

(6) Plansız elektrik kesintileri söz konusu olması durumunda bu tüketiciler kesinti ile ilgili durum hakkında elektrik dağıtım şirketleri tarafından tüketicinin belirlediği iletişim aracıyla bilgilendirilirler.

(7) Kendi adına perakende satış sözleşmesi olan mesken tüketici grubunda bulunan, 65 yaş üstü tüketicilerin, yüzde 40’ın üzerinde engelli olduğuna dair sağlık kurulu raporunu görevli tedarik şirketine ibraz eden engelli tüketicilerin ve Şehit Aileleri ve Muharip/Malul Gaziler mesken alt tüketici grubunda bulunan tüketicilerin elektriği, tek bir kullanım yerine ait faturaların aralıksız olarak yıl içerisinde en az üç dönem boyunca zamanında ödenmemesi ve tüketicinin kesme yapılacağı hakkında görevli tedarik şirketi tarafından bilgilendirildiğinin ispatı hallerinde kesilebilir. Borcun ödenmesine ilişkin taksitlendirme talep edilmesi halinde taksitlendirme tedarikçiler tarafından yapılır. Taksitlendirme süresi azami dört aydır.