Rus rublesi tekrar değer kaybediyor

Rusya ile Ukrayna arasında gerginlik devam ederken, Rus rublesi, bölgeden ve Avrupa’dan gelen haberlerle dolar ve avro karşısında tekrar düşüşe geçti.

Rus rublesi tekrar değer kaybediyor
Rus rublesi tekrar değer kaybediyor
GİRİŞ 23.02.2022 22:11 GÜNCELLEME 23.02.2022 22:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İngiltere ve Avrupa Birliği (AB) tarafından Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlar hazırlandığı haberleri ve Donbas'ta devam eden gerginlik nedeniyle, dolar/ruble paritesi yüzde 1,7 artışla 80 seviyesine, avro/ruble paritesi de yüzde 1,6 yükselişle 90,9’a çıktı.

Moskova Borsası yüzde 1,6 değer kazanarak 3.084 puana çıkarken, RTS endeksi ise yüzde 1 azalarak 1.214 puana geriledi.

ABD, İngiltere ve AB, dün, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerini resmen tanıma kararı nedeniyle yürürlüğe yeni yaptırımlar koymuştu. Batılı yetkililer, Rusya yönelik çeşitli ilave yaptırımların da hazırlandığını açıkladılar.

Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi de bugün, ülke çapında olağanüstü hal ilan etme kararı aldıklarını, karanın Ukrayna Parlamentosu tarafından onaylanması gerektiğini duyurmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Fazıl 2 yıl önce Şikayet Et
    Aldığınız dolarlar gün gelecek elinizde ateş olacak atamayacaksız bile.
    Cevapla
  • Anti Siyonist 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlr da hain ideolojisini boziuk kansız yok bizde olsa nüfusun çoğu böyle bir durumda olsaydık dolar altın alır mileti panikle tip daha çok yükselmesine sebep olurdu başta onozohniyeti bozuk olanlar Avrupa'ya kaçar biz garibanlards çatışır dik
    Cevapla
  • Ergün 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde dolar alanlar var, rezervlerinin 40 ina yakını dolar olan rusya son 8 yılda dolar rezervini 16 ya indirmiştir... sizce kim milliyetçi? Ruslar mı Türk ler mı? ... bizde böyle bisey olsa millet dolara sarılır... Ah Osmanlı ah ... o selanikten gelen orduya bir tokat indirecektin...
    Cevapla
  • Yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    bizimkiler olsa hemen bugün yada yarın dolar altın alacakları!! adam dolar molar dinlemiyor! rest çekti!!
    Cevapla
  • Yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    dolar 80 oldu diyenler varmi acaba rusyada adam resti cekti abd'ye ab'ye
    Cevapla