Başvurular başladı! İki yıl geri ödemesiz krediyi kimler alabilecek?

Yeni ekonomi modeli ile birlikte devreye alınması beklenen 60 milyar TL’lik destek paketi ile ilgili merak edilen her şey belli oldu. 2 yıl geri ödemesiz krediyi kimler kullanabilecek? Yeni sağlanan destek kredisinin şartları neler olacak?

Başvurular başladı! İki yıl geri ödemesiz krediyi kimler alabilecek?
Başvurular başladı! İki yıl geri ödemesiz krediyi kimler alabilecek?
GİRİŞ 23.02.2022 17:28 GÜNCELLEME 23.02.2022 17:28
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Yeni ekonomi modeli kapsamında ihracat, üretim ve yatırım yapan firmalara Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaletiyle (Hazine destekli) 60 milyar liralık destek sağlanacağı açıklanmıştı.

Kredi Garanti Fonunun 60 milyar liralık yeni destek paketlerinde başvurular başladı. İş dünyasının finansmana erişimini kolaylaştırmak için hayata geçirilecek olan destek, 3 başlık altında verilecek. ‘Yatırımcı’ ve ‘ihracatçıya’ 25’er milyar lira ayrılırken, ‘işletme harcamaları’ için belirlenen tutar ise 10 milyar lirayı buluyor.

AMACI DIŞINDA KULLANILAMAYACAK

Posta gazetesinin haberine göre; Pandemide iki yıl önce dağıtılan KGF kredilerinin bir miktarı amacı dışında tüketime harcanmıştı. Yeni pakette buna izin verilmeyecek. Refinansman amacıyla kullanım yasaklandı.

Yeni paket için faturaları belgelendirme ve sözleşme zorunluluğu getirildi. İşletme sermayesi ihtiyaçları için yalnızca kartlı kullandırım şartı var. Nakit kullanım oranı yüzde 10 ile sınırlı. Süreç sıkı takip edilecek. Amaç dışı kullanım veya gerçek dışı beyanda yasal yaptırımlar uygulanacak.

YATIRIMDA 2 YIL GERİ ÖDEMESİZ

YATIRIM DESTEK PAKETİ:

2 yılı geri ödemesiz, 8 yıl vadeli olarak orta-yüksek ve yüksek teknoloji üreten firmalara 1.25 kat kefalet limitiyle verilecek. Yatırıma bağlı işletme kredileri için 6 ay ödemesiz dönem, 30 ay vade sunulacak. Kâr payı oranı 0-24 ay için sabit (TL referans+yüzde 1), 24 ay üzeri için sabit (TL referans+yüzde 2). Faiz oranı 0-24 ay değişken (TL referans+ yüzde 1), 24 ay üzeri değişken (TL referans+yüzde 2). Her bir küçük ve orta büyüklükteki işletme (KOBİ) için en çok 25 milyon lira, büyük firmalar için 100 milyon lira limit olacak.

İHRACAT DESTEK PAKETİ:

6 ay geri ödemesiz ve 18 ay vadeli olacak. Kâr payı sabit (TL referans+yüzde 1) olarak uygulanacak. Faiz oranı değişken (TL referans+yüzde 1) olacak. Halen ihracat yapan ve ihracat yapma potansiyeli bulunan KOBİ yararlanacak.

İŞLETME HARCAMALARI DESTEK PAKETİ:

6 ay geri ödemesiz olacak ve 24 ay vade sağlanacak. Kâr payı sabit (TL referans+yüzde 1) olarak uygulanacak. Faiz oranı değişken (TL referans+yüzde 2) olacak. 1 yıl boyunca kullandırılacak.

KAYNAK: POSTA
YORUMLAR 8
  • Sevinç gül 2 yıl önce Şikayet Et
    Küçük esnaf kredi çekecek halimi kaldı günü geçmiş borçlar gecikmeler var verilmiyor bu dönemde temiz esnafmı kaldı hepsi hikaye yıllık ciro şartı var sanki pandemide ve bu ekonomik krizde kim yıllık 75 bin ciro çekti bırakın allah aşkına sürekli haber bankaya git bak ne oluyor
    Cevapla
  • ottoman 2 yıl önce Şikayet Et
    kimler alıcak tabikimde yandaşlar alıcak bunu bilmiyecek ne var allah kahretsin böyle düzeni ülke insanını ayrıştırdınız
    Cevapla
  • Vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    20 yıldır reis ıcın vatan dedık ve dogru demısız ama sıtem etmıycem her halımıze Allaha sukur zillet ıtıfakını görunce vatan sevdamız erdogan sevdasına dönusştu emeklıyede faızsız kredı saglanmalı hıbe degıl
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    karakartal adlı yorumcu olayı çok güzel açıklamış,aynen katılıyorum.
    Cevapla
  • Kkjkkkkkkkkk 2 yıl önce Şikayet Et
    Emeklilerede tanıyın bu imkanı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle