Katar'dan Avrupa'ya kötü haber: Rusya'nın yerini alamayız

Katar Enerji Bakanı Saad el-Kabi, Katar ya da başka herhangi bir ülkenin Rusya'nın Avrupa'ya sağladığı doğalgazı tek başına LNG olarak sağlamak için kapasitesi olmadığını açıkladı.

Katar'dan Avrupa'ya kötü haber: Rusya'nın yerini alamayız
Katar'dan Avrupa'ya kötü haber: Rusya'nın yerini alamayız
GİRİŞ 23.02.2022 09:19 GÜNCELLEME 23.02.2022 10:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Katar Enerji Bakanı Saad el-Kabi yaptığı açıklamada Katar ya da başka bir ülkenin Rusya'nın Avrupa'ya sağladığı gazı LNG olarak sağlamak için yeterli kapasitesi bulunmadığını söyledi.

Katarda üretilen doğalgazın büyük bir kısmının uzun dönemli kontratlarla Asyalı alıcılara bağlı olduğunu belirten Saad el-Kabi, Katar'ın doğalgaz hacminin yalnızca yüzde 10-15'inin Avrupa'ya ihraç edilebileceğini dile getirdi.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, Kabi, "Rusya Avrupa'nın ihtiyacının yüzde 30-40'ını sağlıyor. LNG ile bu açığı kapatabilecek tek bir ülkenin olduğunu düşünmüyorum" dedi. Kabi'nin LNG tedariğiyle ilgili değerlendirmesi Avrupa'nın enerji güvenliğiyle ilgili endişeleri daha da artırdı.

YORUMLAR 3
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş bu gaz da nasıl birşey böyle vana kesilirse ekonomi duruyor. O teknolojiler uzaya maymun gönderenler hadi yapın gazın bir benzerini.ALLAH ın kudretinin büyüklüğü, yıl 2022 ve kimsenin baka bir seçeneği yok. Hadi bakalım bilim adamları yapay zeka yerine birde yapay gaz yapında görek biliminizi.
    Cevapla
  • mehmet007 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd bu pastayı tek başına yer
    Cevapla
  • Reisin Askeri 2 yıl önce Şikayet Et
    Alirsiniz da zincirinizi tutan abd izin vermez.malum amaclari kendi kaya gazlarini avrupaya kakalamak
    Cevapla